Markkinakommentit

eQ: Sijoittajat odottavat ohjauskoron nostoa

Yhdysvaltojen 10-vuoden velkakirjan korkotuoton kehitys.

Yhdysvaltojen 10-vuoden velkakirjan korkotuoton kehitys.

Sijoittajat odottavat nyt, että FED nostaa ohjauskorkoaan joulukuun kokouksessa,arvioi varainhoitoyhtiö eQ viikkoraportissaan.

”Pitkät korot ovat nousseet maailmanlaajuisesti ja korkoherkät sijoitukset ovat menettäneet arvoaan. Yhdysvaltain dollari on samaan aikaan vahvistunut”, eQ toteaa.

Odotuksia korkojen noususta ruokkivat viime aikojen positiivisten makrolukujen sarja.

”Makroluvut ovat viime aikoina olleet odotuksia parempia, G10 maiden yllätysindeksi on kääntynyt selvästi ylöspäin. Clinton on vahvistanut asemansa presidentinvaalien mielipidetutkimuksissa. Öljyn hinta on kallistunut OPEC-maiden tuotantorajoitusaikeiden jälkeen.”

eQ:n mukaan Yhdysvaltain talousdata oli viime viikolla pääsääntöisesti hyvää. ”Vähittäismyynti kasvoi syyskuussa parin heikon kuukauden jälkeen 0,6 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Tuottajahinnat nousivat syyskuussa selvästi 0,6 prosenttia edellisestä kuukaudesta, vuositasolla 0,7 prosentin hintojen nousu oli kovinta melkein kahteen vuoteen.”

Myös euroalueella makrodata on antanut aihetta tuuletuksiin.

”Euroalueen teollisuustuotanto kasvoi elokuussa peräti 1,6 prosenttia heinäkuusta ja 1,8 prosenttia viime vuodesta. Kaikki isot keskeiset maat näyttivät kovia kasvulukuja, varsinkin Italian 4,1 prosentin kasvu viime vuodesta oli iloinen yllätys”, eQ toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös