Osakeanalyysit

Käänneyhtiö nousi Taalerin Suomi-salkun suurimmaksi sijoitukseksi

Taaleri uskaltaa panostaa ohjelmistotalo Compteliin.

Pitkään tulosongelmien kanssa painiskellut ohjelmistoyhtiö Comptel kertoi toisessa osavuosikatsauksessaan huomattavasta kasvusta ja tulosparannuksesta. Liikevaihto kasvoi ensimmäisen puolen vuoden aikana lähes 12 prosenttia viime vuodesta ja nettotulos nousi lähes 400 prosenttia 3,1 miljoonaan euroon.

”Olen hyvin tyytyväinen kehitykseemme toisen neljänneksen aikana. Tämä oli kahdeksas peräkkäinen vuosineljännes, jona kasvoimme vertailukaudesta. Liikevaihtomme kasvoi toisella vuosineljänneksellä 16,4 prosenttia ja ensimmäisellä puolivuotiskaudella 11,7 prosenttia vertailukaudesta. Yhtiön strategian toteuttaminen eteni hyvin lähes kaikilla osa-alueilla ja neljänneksen tulosparannus vertailukauteen oli merkittävä”, ohjelmistotalon toimitusjohtaja Juhani Hintikka totesi osavuosikatsauksessa.

Ohjelmistoyhtiön paino Taalerin MikroMarkka-erikoissijoitusrahastossa on noussut noin 14 prosenttiin, mikä johtuu erikoissijoitusrahaston löysemmistä hajautussäännöistä ja tuntuvasta arvonnoususta.

Taalerin salkunhoitaja Olli Viitikko perustelee blogissaan Comptelin suurta osuutta sijoitussalkussa.

”Tavatessamme Comptelia potentiaalisena salkkukohteena yhtiö teki karkeasti 80 miljoonan euron liikevaihtoa, markkina-arvo pyöri 40-50 miljoonan euron kantturoilla ja tuloksentekokyky oli strategiamylläyksen ja erilaisten muutostoimenpiteiden vuoksi sangen heikko”, Viitikko toteaa.

”Emme väitä olevamme kummoisiakaan asiantuntijoita kyseisellä toimialalla, mutta markkina-arvon ja liikevaihdon suhde (P/S) oli ainoastaan luokkaa 0,5-0,6. Haarukoimme kollegani kanssa hyytävässä kelissä Salmisaaressa, että laskuvaran pitäisi olla maltillinen, mutta nousuvaran merkittävä, jos pomppu osuu edes metrin päähän lankusta.”

Ja kyllähän pomppu osui. Comptelin markkina-arvo on nykyään päälle 250 miljoonaa euroa, ja liiketoiminta näyttää paremmalta kuin koskaan Taalerin sijoitusaikana, Viitikko toteaa.

Salkunhoitajan mukaan Comptelilla tuntuu olevan Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen hyvä pöhinä.

”Innovatiivisia ratkaisuja syntyy. Kauppakin käy – ympäri maailman. Osakkeen arvostustaso on toki noussut kireämmäksi, joten nyt vain pitäisi osua huomattavasti lähemmäs lankkua. Riskitaso on kasvuodotusten vuoksi hypännyt, vaikka liiketoiminta rullaakin toivotusti. Toistaiseksi Comptel on ollut MikroMarkan historian tuottoisin sijoitus.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös