Sijoitusideat

Listautuva Heeros hyötyy digimurroksesta

matti-lattu-heeros-102016
First North -markkinapaikalle listautuva ohjelmistotalo Heeros panostaa vahvasti sähköiseen taloushallintoon. Kasvua yhtiö hakee esimerkiksi Benelux-maista, joissa verkkolaskutuksen murros on vasta käynnistymässä.

Heeros kertoi 18.10. listautuvansa First North -markkinapaikalle. Listautumisannissa tarjottavien osakkeiden merkintäaika alkoi 19.10.2016 ja se päättyy arviolta 4.11.2016.

Listautumisannissa tarjottavien osakkeiden enimmäismäärä vastaa noin 22,2 prosenttia Yhtiön osakkeista Listautumisannin jälkeen, mikäli Listautumisanti merkitään täysimääräisesti.

Listautumisella pääomaa kasvuun

Heeroksen tuoteperhe kattaa kaikki sähköisen taloushallinnon prosessit paperilaskun skannauksesta, osto- ja myyntilaskujen käsittelyyn, sähköiseen arkistointiin, kirjanpitoon ja palkanlaskentaan. Yhtiön modulaarinen ohjelmistoratkaisu toteutetaan aina SaaS-eli pilvipalvelumallilla, mikä mahdollistaa käyttöönoton asiakkaan tarpeiden mukaisesti, haluttu kokonaisuus kerrallaan.

Heeroksen asiakkaita ovat pääasiassa tilitoimistot sekä pienten ja keskisuurten yritysten talousosastot. Heeroksen pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja sillä on lisäksi ulkomaiset toimipisteet Rotterdamissa ja Tukholmassa.

Heeros-konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 5,4 miljoonaa euroa ja käyttökate 0,7 miljoonaa euroa. Vuoden 2015 liikevaihdosta oli 85 prosenttia jatkuvaa eli kuukausimaksuista ja transaktiomaksuista muodostuvaa tasaista tulovirtaa.

Tänä vuonna Heeroksen liikevaihdon kasvu on noin 20 prosenttia ja tavoitteena on päästä vuonna 2020 20 miljoonan euron liikevaihtoon. Listautumisella yhtiö hakee ennen kaikkea pääomaa kasvuun, kertoo Heeroksen toimitusjohtaja Matti Lattu SalkunRakentajan haastattelussa.

”Pääomaa tarvitsemme tuotekehitykseen ja kansainväliseen kasvuun. Lisäksi meille on tärkeää pysyä itsenäisenä ja vahvistaa asemaamme kilpailijoihin nähden”, Lattu toteaa.

Verkkolaskutusbuumi on vasta käynnistymässä Heeroksen kasvumarkkinoilla

Kasvua Heeros hakee monella tavalla. Lattun mukaan yhtiö pyrkii kansainvälistymisen lisäksi laajentamaan nykyasiakkaiden käyttöasteita ja hakemaan uusia asiakkaita nykytuotteilla. Tuotekehityksen kautta saavutettavat lisäpanostukset – esimerkiksi uusien lisämoduulien myynti nykyasiakkailla – tuovat myös kasvumahdollisuuksia.  Lisämoduuleja ovat esimerkiksi raportointi ja reskontratoiminnot ulkomailla.

Heeros panostaa taloushallinnon ratkaisuissaan vahvasti pilvipalveluihin.

heeros-vahvuudet-102016

Pilvipalveluissa asiakas saa ohjelmiston suoraan tulee netistä ja tällöin asiakas hyötyy monellakin tavalla. Lattun mukaan pilvipalveluiden etuina ovat ketteryys, käytön helppous, toimitusten varmuus, hinnoittelun joustavuus sekä versiopäivitysten helppous ja tehokkuus.

Lattu painottaa, että Heeroksen ratkaisuissa asiakas maksaa Heeroksen tarjoamista ratkaisuista vain käytön mukaan, mikä lisää tekee hinnoittelusta oikeudenmukaisen.

Kilpailijoista Heeros erottuu omalla ja innovatiivisella tuotekehityksellä, Lattu kertoo. ”Heeros ei kilpaile tilitoimistoasiakkaiden kanssa, vaan Heeros tukee tilitoimistoa ja antaa mahdollisuuden tilitoimistoillekin tehdä katetta ohjelmistolla. Heeroksella oma ja innovatiivinen tuotekehitys, kun eräät kilpailijat tarjoavat ostettuja ohjelmia.”

Kansainvälistymisessä Heeros on jalkautunut erityisesti Benelux-maihin ja Ruotsiin. Kaiken kaikkiaan asiakkaita on yhdeksässä eri maassa. Toimitusjohtaja Lattun mukaan fokus on jatkossakin Ruotsissa sekä benelux-maissa.

Esimerkiksi Hollannissa Heeros pääsee Lattun mukaan lähes ”neitseellisille” markkinoille.

”Hollannissa valtio on ilmoittanut, että 1.1.2017 kaikkien valtionlaitosten pitää pystyä lähettämään ja vastaanottamaan verkkolaskuja. Myös Suomessa tilanne oli vastaava 10 vuotta sitten, ja silloin Suomessa kasvu lähti vahvasti liikkeelle. Uskomme siksi kasvuun Hollannissa.”, Lattu toteaa.

Inderesin mukaan Heeros hyötyy digitalisaatiomurroksesta

Analyysitalo Inderesin mukaan Heeros on itsenäisenä ohjelmistotoimittajana hyvin asemoitunut tilitoimistoalan kilpailu- ja digitalisaatiomurrokseen.

”Yhtiö joutuu kuitenkin tekemään vielä merkittäviä tuotekehitys-, kasvu- ja kansainvälistymispanostuksia saavuttaakseen tavoittelemansa aseman. Heeroksen kokonaan SaaS-malliin pohjautuva liiketoiminta tarjoaa etumatkaa kilpailussa sekä oikeuttaa yhtiölle korkean arvostuksen”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Heeroksen skaalautuva ja hyvin ennustettava SaaS-liiketoimintamalli sekä sektorin yhtiöiden ja yrityskauppojen korkeat suhteelliset arvostukset tukevat Heeroksen osakkeen arvostusta verrattuna muihin IT-yhtiöihin, Inderes arvioi.

Listautumisannin merkintäpaikka on joukkorahoituspalvelu Invesdor, jonka verkkopalvelun kautta kautta sijoittajat voivat antaa merkintäsitoumuksensa.

Lisätietoja listautumisesta löytyy täältä: http://www.heeros.com/listautumisanti2016/

Listautumisen markkinointiesite on luettavissa ja ladattavissa täältä: http://www.heeros.com/wp-content/uploads/Heeros_markkinointiesite.pdf

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös