Markkinakommentit

Jenkkiosakkeiden tulokset ylittäneet odotukset

USA:ssa tuloskauden anti on ollut varsin myönteistä, arvioi Nordea.

USA:ssa on tähän mennessä saatu tulokset reilulta sadalta S&P 500 -indeksin yhtiöltä. Varsinkin pankkisektorilta saadut luvut ovat lähes kauttaaltaan ylittäneet odotukset, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Pankin mukaan tuloskauden alun myönteiset viestit ovat omiaan tukemaan osakemarkkinoiden tunnelmaa, varsinkin kun katsotaan tulosylittäjien jakauman koostumusta.

Rapakon takana on tuloskaudella noussut pari kiinnostavaa yksityiskohtaa kauden annista.

Nordean mukaan noin neljä viidestä tulosjulkaisijoista on onnistunut ylittämään markkinoiden odotukset osakekohtaisen tuloksen osalta. Myös liikevaihtojen osalta tilanne on myönteinen, sillä noin 70 prosenttia yhtiöistä on lyönyt analyytikkojen ennusteet.

Nimekkäimpiin tulosyllättäjiin lukeutuvat Nordean mukaan varsinkin pankit, esimerkiksi Goldman Sachs, Morgan Stanley sekä luottokorttiyhtiö American Express. ”Lisäksi myös IT-sektori on ollut esillä myönteisessä valossa. Pettymyksistä pahin saatiin alumiiniyhtiö Alcoalta, joka myös aloitti tuloskauden”, Nordea toteaa.

Mistä tulosylitykset sitten tulevat?

Nordean mukaan korkean riskin osakkeet ovat kehittyneet selvästi matalan riskin osakkeita paremmin viime kuukausina, mitä pankki pitää hyvänä merkkinä osakemarkkinoiden kannalta. ”Kiinnostus näitä osakkeita kohtaan viittaa mielestämme siihen, että sijoittajien riskinottohalukkuus on hyvällä tasolla.”

Liikevaihdossa korkean riskin osakkeet jäävät hieman jälkeen matalan riskin osakkeista, mutta suuri ero tulee osakekohtaisten tulosten osalta.

”Sen osalta korkean riskin osakkeet ovat tuoneet 18 %:n kasvua edellisvuoteen verrattuna, mitä voidaan pitää erittäin merkittävänä lukemana. Korkean riskin osakkeiden vahvempi kehitys näyttää siis nyt alustavasti saavan tukea myös tuloksista. Alkaneen viikon suureksi kysymykseksi nouseekin se, pitääkö tämä trendi pintansa myös, kun selvästi suurempi yhtiöjoukko julkaisee lukunsa vuoden kolmannelta neljännekseltä”, pankki toteaa.

Kommentoi
Ylös
>