Yritysuutiset

Suomen Hoivatilat kasvaa vakuuttavasti

Analyysitalo Inderes antaa osakkeelle ostosuosituksen.

Hoiva- ja päiväkotikiinteistöjen sekä palvelukortteleiden tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen erikoistuneen Hoivatilojen vuosi 2016 on edennyt vauhdikkaasti.  Yhtiö kertoi viime viikolla marraskuussa käynnistyvästä, yhtiön historian sadannesta kiinteistöhankkeesta Keravalle.

Keravalle rakennetaan kehitysvammaisten palvelukoti. Samalla Keravasta tulee 50. kunta, jonne Hoivatilat on toteuttanut palvelukiinteistöjä.

Suomen Hoivatilat vaikuttaa tiedotteen perusteella jatkaneen alkuvuonna nähtyä vahvaa kasvuaan myös toisen kvartaalin aikana, arvioi analyysitalo Inderes.

”Hoivatiloilla oli H1’16 lopussa 40 kpl valmiita kiinteistöjä, sekä rakenteilla tai lupavaiheessa 34 kpl kiinteistöjä. Olemme aikaisemmin arvioineet yhtiön vuosien 2016- 2017 kehitysinvestointien olevan yhteensä noin 110 MEUR ja näiden kehityshankkeiden nostavan yhtiön kiinteistöportfolion käyvän arvon noin 200 MEUR:oon (H1’16: 115 MEUR) ja osakekohtaisen nettovarallisuuden (NAV) noin 5 euroon vuoden 2017 loppuun mennessä”, Inderes toteaa.

Hoivatilat listautui maaliskuussa First North -listalle. Yhtiön sijoituskiinteistöjen arvo on noussut kesäkuun loppuun mennessä yli 77 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihto nousi peräti 135 prosenttia. Liikevoittokin kasvoi yli 36 prosenttia.

Elokuussa Hoivatilat rukkasi lähiajan näkymiään ylöspäin.

Yhtiö odottaa bruttovuokratuoton eli liikevaihdon vuodelle 2016 yltävän 7,3 – 7,5 miljoonaan euroon. Aikaisemman ohjeistuksen mukaan liikevaihto olisi yltänyt vähintään 7,0 miljoonaan euroon.

Vuoden 2016 operatiivisen tuloksen yhtiö arvioi olevan 2,7 – 3,0 miljoonaa euroa, kun aikaisempi ohjeistus lupaili hieman epämääräisesti vain positiivista operatiivista tulosta.

Yhtiön tavoite on, että kiinteistösalkun käypä arvo tulee vuosina 2016 ja 2017 kehittymään positiivisesti, ollen arviolta 140 – 150 miljoonaa euroa vuoden 2016 lopussa. Aikaisempi ohjeistus oli 130 – 150 miljoonaa euroa.

Inderesin suositus Suomen Hoivatilojen osakkeelle on Osta ja tavoitehinta 6,7 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös