Kasvuosakkeet

Inderes: Heeros on houkuttelevasti hinnoiteltu

First North -markkinapaikalle listautuneen ohjelmistotalo Heeroksen osakkeessa on nousuvaraa, arvioi analyysitalo Inderes.

First North -markkinapaikalle listautuneen ohjelmistotalo Heeroksen osakkeessa on nousuvaraa, arvioi analyysitalo Inderes.

Heeros tarjoaa taloushallinnon ohjelmistoratkaisuja pilvipohjaisesti tilitoimistoille ja pk-yrityksille. Inderesin mukaan ohjelmistoala käy läpi murrosta asiakkaiden kysynnän siirtyessä lisensseistä pilvipohjaisiin SaaS-palveluihin, mikä on aiheuttanut paineita monien ohjelmistoyhtiöiden kasvuun ja kannattavuuteen.

”Heeros toimii jo valmiiksi täysin pilvipohjaisella SaaS-mallilla, eikä yhtiöllä ole vanhoja, hiipuvia liiketoimintoja rasitteenaan. SaaS-malli tuo yhtiön liiketoimintaan ennustettavuutta (85 % toistuvaislaskutusta) ja kilpailuetua alan vakiintuneisiin toimijoihin nähden”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Yhtiö on strategiassaan vielä kasvu- ja kehitysvaiheessa, koska tilitoimistojen markkinan murros sekä kansainvälisten markkinoiden avautuminen tarjoavat houkuttelevan kasvumahdollisuuden.

”Yhtiö on viime vuosien aikana saanut laajennettua tuoteportfolionsa sellaiseen kuntoon, joka mahdollistaa kokonaisratkaisujen myynnin tilitoimistoille ja siten asiakkaiden käyttöasteen merkittävän kasvun”, Inderes toteaa.

Heeroksen osakkeen arvostus on Inderesin mielestä houkutteleva, kun huomioidaan yhtiön kasvunäkymät.

”Heeroksen arvostus asettui EV/liikevaihtokertoimella Talenomin 1,6x kertoimen tasolle (2016e), mitä pidämme arvostuksen alarajana. Ylärajana pidämme Baswaren 3,4x kerrointa. Mielestämme Heeroksen skaalautuva ja hyvin ennustettava SaaS-liiketoimintamalli sekä sektorin yhtiöiden ja yrityskauppojen korkeat suhteelliset arvostustasot oikeuttava osakkeelle korkeamman hinnoittelun.”

Tulospohjaisista kertoimista Heeroksen arvostus ei saa kuitenkaan tukea, sillä yhtiö on tulospotentiaalissaan aikaisintaan vuosikymmenen lopulla.

Inderes aloitti viime viikolla Heeroksen seurannan 3,2 euron tavoitehinnalla ja lisää-suosituksella.

Kommentoi
Ylös
>