Kasvuosakkeet

Nixu vahvassa kasvuvaiheessa – Inderes nosti suositusta

Analyysitalo Inderesin mukaan kyberturvayhtiö Nixun osakkeen arvostus on tällä hetkellä hyvin houkutteleva.

Kuva: Nixu Oyj

Kuva: Nixu Oyj

Analyysitalo Inderesin mukaan kyberturvayhtiö Nixun osakkeen arvostus on tällä hetkellä hyvin houkutteleva.

Nixu on tehnyt nyt Ruotsissa kaksi pienehköä yrityskauppaa, jotka molemmat vaikuttavat hyvin maltillisesti hinnoitelluilta ja sopivat yhtiön kansainvälistymisstrategiaan, arvioi Inderes Nordnetin aamukatsauksessa.

”Samalla yhtiö on osoittanut vääräksi epäilymme, joiden mukaan kyberpalvelumarkkinoilla ei olisi enää ostettavia kohteita tarjolla ainakaan järkevillä ostohinnoilla. Nixu on löytänyt ilmeisen hyviä kohteita pienistä kyberpalveluyhtiöistä, jotka eivät ole kiinnostavia kohteita suurimmille toimijoille, jotka myös etsivät ostettavaa kyberpalvelumarkkinalta”, Inderes toteaa.

Inderesin mukaan Nixu nousee jo nyt yhdeksi Ruotsin merkittävimmistä alan toimijoista.

”Nixulla on hyviä mahdollisuuksia Ruotsissa, koska maan kyberpalveluiden markkina on fragmentoitunut ja kysyntätilanne Suomea parempi. Yhtiö pystyy myös skaalaamaan Suomessa tuotettavia jatkuvia palveluliiketoimintoja Ruotsin markkinalle.”

Analyysitalo onkin nostanut Nixun lähivuosien liikevaihtoennusteitaan peräti noin 10 prosentilla. Inderes odottaa kyberturvayhtiön kasvavan tänä vuonna 24 prosenttia ja ensi vuonna jo 28 prosenttia.

”Pidämme kannattavuusodotukset melko varovaisina, sillä yhtiö on edelleen investointivaiheessa”, Inderes toteaa.

Kasvu tulee heijastumaan myös kannattavuuskehitykseen.

Inderes arvioi Nixun yltävän noin 10 prosentin käyttökatteeseen ensi vuonna, kun ennuste tälle vuodelle on kuusi prosenttia. Vuonna 2019 käyttökateprosentti nousee jo 15 prosenttiin erityisesti uusien skaalautuvien palveluliiketoimintojen myynnin kasvaessa.

Pitemmän aikavälin tarkastelussa Nixun osakkeen arvostus näyttää Inderesin mukaan hyvin houkuttelevalta, jos yhtiötä katsoo nykyisen investointivaiheen ylitse.

Inderesin ennustella Nixun EV/Liikevaihto -kerroin on ensi vuodelle 1,1x, mikä on hyvin lähellä perinteisten IT-palveluyhtiöiden arvostustasoa mutta räikeästi alle kyberpalvelusektorin yrityskauppojen arvostustasojen. Vuoden 2018 ennusteella osakkeen P/E painuu 10x tasolle ja EV/EBIT 7x tasolle.

”Muistutamme yhtiön tehneen tämän tason kannattavuutta vielä 2014, eli ennen kuin kasvuinvestointeja alettiin kiihdyttää”, Inderes toteaa.

Analyysitalon suositus Nixun osakkeelle on nyt Lisää ja tavoitehinta on 6,2 euroa.

nixu-osakekurssi-112016

Kommentoi
Ylös
>