Oma talous

Tällainen on veronpalautuksiin liittyvä huijausviesti

Verohallinto varoittaa huijausviestistä jossa kalastellaan luottokortti- ja tilitietoja.

Osalle Verohallinnon asiakkaista on lähetetty tänään sähköpostihuijausviesti, jossa yritetään kalastella asiakkaiden luottokortti- ja tilitietoja valheellisen veronpalautusilmoituksen turvin.

Huijausviesti on tällainen:

veronpalautus-huijausviesti-112016

Huijausviestissä on Verohallinnon aidolta näyttävä logo. Viesti on otsikoitu tekstillä ”VERONPALAUTUS” ja sen lähettäjäksi on merkitty vero.fi. Viestin teksti sisältää selviä suomen kielen kielioppivirheitä.

Verohallinto painoittaa,  ettei se koskaan pyydä tilinumeroita tai luottokorttien numeroita sähköpostilla tai tekstiviestillä. Verohallinnon asiointipalveluissa, joissa näytetään asiakkaille verotustietoja tai pyydetään ilmoittamaan verotustietoja, käytetään aina suojattua yhteyttä.

Verohallinto opastaa ohjeissaan, että huijausviesti on syytä tuhota välittömästi. Viestissä olevia linkkejä ei kannata avata. Jos asiakas on antanut luottokorttitietonsa huijaussivustolla, kortti kannattaa kuolettaa välittömästi. Luottokorttitiedot voi kuolettaa soittamalla numeroon 020 333 (ulkomailla: +358 20 333) tai sähköisesti (www.nets.fi).

Verohallinto tutkii asiaa ja ryhtyy tarvittaessa oikeudellisiin toimiin.

Kommentoi
Ylös
>