Oma talous

Uusi kortti haastaa luottokorttimarkkinat poikkeavalla hinnoittelulla

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – 

Bank Norwegianin hiljattain Suomen markkinoille lanseeraama Norwegian-kortti poikkeaa profiililtaan tyypillisistä luottokorteista sekä ominaisuuksien että kustannusten osalta. Luottokorttien vertailusivusto VertaaEnsin.fi vertaili korttia muihin markkinoilla oleviin matkavakuutuksen sisältäviin luottokortteihin.

Ainoa vuosimaksuton, matkavakuutuksen sisältävä luottokortti

Tyypillisesti luottokorteissa on jonkin suuruinen vuosimaksu, varsinkin jos kortti tarjoaa etuja kuten matkavakuutuksen luoton lisäksi. Uusi Norwegian-kortti on tällä hetkellä ainoa Suomen markkinoiden vuosi- tai kuukausimaksuton luottokortti mihin sisältyy matkavakuutus. Muissa luottokorteissa vuosimaksut alkavat tyypillisesti noin 50eurosta.

Matkavakuutuksen ehtona on tyypillisesti, että matka on maksettu kyseisellä kortilla. Näin on myös Norwegian-kortissa. Kortti on Visa-luottokortti, mikä toimii maksuvälineenä lähes kaikkialla, eli matkan maksamisen pitäisi onnistua helposti kortilla.

Ainoat kuluttomat käteisnostot luotolta

Mielenkiintoinen lisäominaisuus kortissa on kuluton käteisnosto korttiluotolta. Tyypillisesti Suomessa luoton puolelta tehdyistä käteisnostoista veloitetaan (veloitus voi olla esimerkiksi 2€+3% summasta per nosto). Norwegian-kortti tarjoaa noin kuukauden korotonta maksuaikaa luotolle kuten muutkin luottokortit, ja tämä koskee myös pankkiautomaatilta tehtyjä käteisnostoja. Konttorissa tehdyt nostot alkavat kerryttää korkoa jo nostopäivästä.

Erilainen kustannusmalli

Norwegian-kortin nimellinen vuosikorko on poikkeuksellisen korkea 20%. tämä on selvästi korkeampi kuin muilla markkinoilla olevilla luottokorteilla, joiden korko on tyypilisesti n. 7-10%. Norwegian-kortissa korko on kuitenkin ainoa kustannus, sillä kortissa ei ole vuosimaksuja eikä myöskään tilinhoito- tai laskutusmaksuja. Lisäkustannusten myötä muissa luottokorteissa todellinen vuosikorko nousee helposti 20 prosentin hujakoille, ja todellinen vuosikorko on loppujen lopuksi samalla tasolla kaikissa korteissa.

Tilinhoitomaksuja ei peritä muissa Pohjoismaissa!

Suomessa tilinhoitomaksut ovat tyypillisiä lähes jokaisen pankin tarjoamille korteille, mutta esimerkiksi muissa Pohjoismaissa samat pankit eivät peri tilinhoitomaksuja ollenkaan. Vastaavasti korko on Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa hieman korkeampi.

Lentopisteet muunnetaan suoraan rahaksi

Norwegian on tullut tutuksi lentoyhtiönä monelle suomalaiselle. Yhtiö lentää Helsingistä, Oulusta, Rovaniemeltä ja Kittilästä sekä Ivalosta edullisesti. Finnairin ja SASin palkintopisteitä on voinut kerätä jo kauan Nordean, Danske Bankin ja Diners Clubin korteilla. Pisteillä saa alennuksia lennoista tai muista pisteohjelmaan kuuluvista tuotteista, mutta ne eivät konvertoidu suoraan rahaksi samalla tavalla kuin Norwegian Cashpoints-pisteet, jotka muutetaan suoraan valuuttamääräiseksi alennukseksi Norwegianin lentoihin.

Matkavakuutuksen sisältävien luottokorttien vertailu

Norwegian- korttibanknorwegian_visa

 

Aktia Gold Creditaktia-visagold

 

Danske Bank MasterCard Golddanskebankgold Nordea Gold Creditmcgoldcontactless-1

 

Säästöpankki Visa Goldsaastopankkivisagold
Vuosimaksu

 

0 € 48 € 90 € 75 € 75 €
Korko

 

20 % 8,5% + 3kk euribor 7% + 3kk euribor 7,5% + 3kk euribor 7,5% + 3kk euribor
Todellinen vuosikorko (sis.vuosimaksu)

 

21,92 % 21,73 % 18,48 % 21,70 % 22,55 %
Tilinhoitomaksu

 

0 € 3,90 € 2 € 2,50 € 3,50 €
Käteisnostot luotolta

 

0 € 2 € + 2,5% 2 € + 3% 2 € + 3% 2€ + 2%
Matkavakuutus

 

Kotimaa ja ulkomaat Kotimaa ja ulkomaat Ulkomaat Ulkomaat Kotimaa ja ulkomaat

Luottokortin vuosimaksu on huomioitu todellisen vuosikoron laskennassa. Vertailuun on valittu alle 100 euron vuosimaksun sisältäviä kortteja.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

1 kommentti

1 kommentti

 1. Avatar

  Korttihai

  21.11.2016 at 22:06

  Hyvä kortti, mutta jo kuukauden kokemuksella paljastuu hieman kääntöpuolta:

  1. Kortti ei käy kaikkialla. Meinasin jäädä jumiin parkkihalliin kun ei kelvannut puomilla. Onneksi löytyi vielä toinen kortti; käteinenhän ei nykyisin kelpaa kuin pimeitä palkkoja maksellessa.
  2. Luoton maksusivu tarjoaa oletuksena salakavalasti osittaista lyhennystä, jolloin loput jää luotolle eli 20%:n korolle. Näin tosin tekevät kaikki muutkin bisneksen sisäistäneet luottofirmat.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös