Oma talous

Työttömyysturvaan tulossa selviä heikennyksiä

Eduskunta on hyväksynyt työttömyysturvalain muutoksen. Sen myötä työttömyyspäivärahojen enimmäiskesto lyhenee.

Lisäksi työttömyysturvan omavastuuaika pitenee viidestä seitsemään päivään, kertoo Kela tiedotteessaan. Myös korotusosiin on tulossa muutoksia.

Työttömyyspäivärahojen eli ansiopäivärahan ja peruspäivärahan enimmäiskesto lyhenee muutoksen myötä 500 päivästä 400 päivään. Ne työttömät, joilla on enintään kolmen vuoden työhistoria, saavat jatkossa vain työttömyyspäivärahaa enintään 300 päivää.

Osa iäkkäistä henkilöistä saa työttömyyspäivärahaa edelleen 500 päivää. Pitkään työttömyyskorvaukseen ovat oikeutettuja ne, joiden työssäoloehto on tullut täyteen sen jälkeen, kun hän on täyttänyt 58 vuotta, ja joilla on ollut työssäoloehdon täyttyessä töissä vähintään viisi vuotta viimeisen 20 vuoden aikana.

Lisäksi työllistymistä edistävien toimenpiteiden ajalta maksettava ansiopäivärahan korotettu ansio-osa pienenee ja pitkän työuran jälkeen maksettava korotusosa ja korotettu ansio-osa poistuvat. Ansiopäivärahan korotettua ansio-osaa maksavat työttömyyskassat.

Työttömyysturvan rahalliset vaikutukset eri palkkatasoilla.

tyottomyysturva-muutos-112016

Muutos koskee pääsääntöisesti niitä työttömiä, joiden työttömyys alkaa ensi vuoden puolella. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2017.

Lue lisää täältä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös