Yritysuutiset

Suomalaisten startup- ja kasvuyritysten saamat pääomasijoitukset Euroopan kärjessä

Suomalaisten startup- ja aikaisen vaiheen kasvuyritysten saamien pääomasijoitusten määrä on Euroopan kärjessä bruttokansantuotteeseen suhteutettuna, toteaa Suomen pääomasijoitusyhdistys tiedotteessaan.

”Vuonna 2015 suomalaisiin startup- ja kasvuyrityksiin tehtiin bruttokansantuotteeseen suhteutettuna eniten pääomasijoituksia Euroopan maiden vertailussa. Sijoitusten määrä oli jopa yli kaksinkertainen Euroopan keskimääräisiin sijoitusmääriin. Myös pidemmällä aikavälillä, vuosina 2010-2014, suomalaisten kasvuyritysten saamat pääomasijoitukset olivat kärjessä heti Ruotsin jälkeen”, toteaa Suomen pääomasijoitusyhdistyksen operatiivinen päällikkö Jonne Kuittinen.

”Tuore tilasto kertoo siitä, että Suomessa on erinomaisia aikaisen vaiheen kasvuyrityksiä. Tätä viestiä tukee myös pääomasijoitusten tuotoista saadut uudet positiiviset tiedot”, toteaa puolestaan toimitusjohtaja Pia Santavirta Suomen pääomasijoitusyhdistyksestä.

Katso tilastokuvaaja tästä.

Lisäksi aikaisen vaiheen kasvuyrityksiin tehtyjen sijoitusten tuotot ovat nousussa Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Nordic Venture Network (NVN) – pohjoismainen aikaisen vaiheen kasvuyrityksiin sijoittavien pääomasijoitusyhtiöiden ryhmä –  julkaisi viime viikolla tuoreet tiedot tuottoindeksistään. Nordic Venture Performance Index (NVPI) sisältää kahdeksan pohjoismaista venture capital -pääomasijoitusyhtiötä, 29 pääomasijoitusrahastoa ja 559 kohdeyhtiötä.

Vuonna 2015 sijoittajan vuosituottoon rinnastettava sijoitustuotto NVPI-indeksille oli 28 prosenttia. NVPI-indeksin tuotto ylitti pohjoismaisten pörssien markkina-arvoltaan pienten yhtiöiden indeksin tuoton (IRR 25 %) sekä kaikkien pohjoismaisten pörssiyhtiöiden indeksin tuoton (IRR 14 %).

Pohjoismaiset venture capital -rahastot ovat tuottaneet hyvin myös pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna. NVPI:n vuosituotto  vuosille 2000-2015 on ollut 14,5 prosenttia.

Pääomasijoittaminen on sijoitusten tekemistä sellaisiin julkisesti noteeraamattomiin yrityksiin, joilla on hyvät kehittymismahdollisuudet. Pääomasijoittaja ei ole pysyvä omistaja, vaan pyrkii irtautumaan yrityksestä sovitun suunnitelman mukaisesti.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös