Oma talous

6 syytä, miksi luottokortista on hyötyä

Moni ei tiedä, mitä ominaisuuksia ja etuja luottokortteihin sisältyy luoton lisäksi. Luottokortti voi tuoda käyttäjälleen lisäetuja ja joissain tapauksissa pelastaa myös taloudelliselta vahingolta

Suurin osa suomalaisista omistaa jonkinlaisen luottokortin. Luottokortti antaa joustoa maksamiseen, jos seuraavaan palkkapäivään on vielä aikaa, ja tarjoaa keskimäärin 30 päivän korottoman takaisinmaksuajan. Moni ei kuitenkaan tiedä, mitä ominaisuuksia ja etuja luottokortteihin sisältyy luoton lisäksi. Luottokortti voi tuoda käyttäjälleen lisäetuja ja joissain tapauksissa pelastaa myös taloudelliselta vahingolta.

1. Ulkomailla lähes välttämätön

Vaikka korttimaksut ovat yleistyneet maailmanlaajuisesti, pankkikortti ei kelpaa ulkomailla yhtä usein maksuvälineenä kuin luottokortti. Lisäksi autonvuokrauksessa luottokortti on lähes aina välttämätön, ja monissa maissa myös hotelliyöpymistä varten on lähes aina pakko olla luottokortti. Luottokortti toimii myös tilanteissa, joissa toimivaa tietoliikenneyhteyttä ei ole, sillä luottomaksua varten ei tarvita varmennusta.

2. Luottoyhtiö korvaa pieleen menneet kaupat

Luottokortti tuo turvaa pieleen menneiden ostosten varalta. Jos netistä tilattu tuote osoittautuu virheelliseksi tai sitä ei toimiteta lainkaan, on luottoyhtiöllä vastuu korvata viallinen hankinta. Luottokortti auttaa myös konkurssitilanteessa: jos sattui esimerkiksi ostamaan nettikaupasta tuotteita mitä ei ehditty toimittamaan ennen kaupan konkurssia, voi luottoyhtiöltä hakea korvausta maksetusta tilauksesta.

Myös esimerkiksi lentoyhtiöiden konkursseissa matkustajat saavat luottoyhtiöltä korvauksen toteutumattomasta matkasta, kun lentoliput on ostettu luottokortilla. Lennonvaraussivustot usein tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden ostaa konkurssivakuutuksen lentolippujen yhteydessä. Niiden hinnat pyörivät yleensä noin 15 € tuntumassa:

Konkurssivakuutus Hinta
Sembo.fi15,00 €
Tripsta.fi15,00 €
Supersaver.fi18,60 €
KILROY12,00 €

 

Mikäli lennot ostaa luottokortilla, niin konkurssivakuutuksen saa luottokorttiyhtiön kautta kaupanpäällisenä, jolloin ylimääräiseen konkurssivakuutuksen ei kannata rahojaan tuhlata. Luottoyhtiö on nimittäin velvollinen maksamaan korvaukset lentolipuista, jos lentoyhtiö menee konkurssiin. Pankkikortilla tai tilisiirrolla maksettaessa tällaista turvaa ei ole mahdollista saada.

3. Osto- ja tuoteturva

Useimpiin luottokortteihin sisältyy vakuutus, joka korvaa hajonneen tai varastetun tuotteen usein vielä puolen vuoden jälkeen ostopäivästä. Omavastuu on tyypillisesti n.50 euroa, mikä on keskimäärin matalampi kuin kotivakuutuksessa. Ostoturvan ehdot vaihtelevat luottokortinmyöntäjien välillä.

4. Matkavakuutus

Tiettyihin luottokortteihin sisältyy kattava matkavakuus ja vakuutus voi kattaa jopa koko perheen. Vaatimuksena on usein, että matka on maksettu kyseisellä luottokortilla. Näissä korteissa saattaa olla muutaman kympin vuosimaksu, mikä tulee kuitenkin erillistä matkavakuutusta edullisemmaksi jo parin matkan jälkeen. Myös matkatavarat sisältyvät korttien matkavakuutuksiin.

5. Bonukset ja maksutapaetu

Jos ruokaostokset keskittyvät samaan paikkaan, kannattaa käyttää korttia, joka kerryttää maksutapaetua tai bonusta. Näitä ovat mm. S-Bonus ja K-Plussa-ohjelmien luottokortit. Lisäksi St1-luottokortilla saa St1- ja Shell-huoltoasemilla bonusta ja alennusta sekä kaikista korttiostoista maksutapaetua 0,5%.

6. Etuja paljon lentävälle

Tietyt luottokortit kerryttävät Finnairin, SASin tai Norwegianin palkintopisteitä kaikista kortilla tehdyistä ostoksista, yleensä 1 piste per kortilla käytetty euro. Kertyneillä pisteillä voi lunastaa palkintomatkoja, matkustusluokan korotuksia, muita palkintoja tai vaikka lahjoittaa kertyneet pisteet hyväntekeväisyyteen. Jotkut luottokortit sisältävät myös edun, jolla pääsee ilmaiseksi lentokenttien lounge-tiloihin.

LuottokorttiLentopisteet50 € esimerkkiostoksesta kertyvä bonusMihin bonuksia voi käyttää?
Norwegian-korttiväh. 1 % kaikista ostoista*5 Cashpoint -pistettäNorwegian lentolippujen ostamiseen 1 CashPoint piste = 1 NOK
Finnair Plus Diners Club1 € = 2 piste100 Finnair Plus -pistettäPisteitä voi käyttää esimerkiksi matkustusluokan korottamiseen tia lisäpalveluiden ostamiseen. Esimerkki Marimekko 120 € lahjakortti – 105,36 € + 5 000 pistettä.
Finnair Plus Visa, Mastercard & Visa Gold1 € = 1 piste50 Finnair Plus -pistettäSama kuin yllä.
SAS EuroBonus Diners Club & Mastercard1 € = 1 piste50 EuroBonus -pistettäMm. Lentojen varaamiseen, hotellin maksamiseen tai auton vuokraamiseen.

Esimerkki: Phillips kahvinkeitin 31 100 pistettä.

 

Voit vertailla erilaisia luottokortteja helposti ja nopeasti VertaaEnsin.fi:n luottokorttivertailussa

Kommentoi
Ylös
>