Yritysuutiset

Kaivosyhtiö Afarak hurjassa nosteessa

Arafak Ruukki osakekurssi

Kaivosyhtiön osakekurssi pomppasi eilen peräti 41,1 prosenttia.

Tänäänkin kurssi kipusi vielä lähelle 0,88 euroa, mutta laski sen jälkeen alle 0,80 euron.

Afarak eli entinen Ruukki Group on erikoismetalliseosten tuottaja, jolla on toimintaa Etelä-Afrikassa, Turkissa, Saksassa, Lontoossa, Helsingissä ja Maltalla. Afarak tunnetaan kriittisten metallien tuottajana, joka toimittaa tuotteitaan maailman johtaville yrityksille monilla eri teollisuuden aloilla ympäri maailmaa.

Yhtiö myy kromimalmia ja erikoiskromituotteita. Kurssinousun syynä arvioidaan olevankin kromin hinnan nousu, josta yhtiö luonnollisesti hyötyy.

Afarak on kärsinyt tähän asti tuotteidensa alhaisista hinnoista. Kolmannen kvartaalin osavuosikatsauksessa yhtiön toimitusjohtaja Alistair Ruiters totesi useiden Afarakin tuotteiden hintojen jatkaneenluisuaan kysynnän heikentyessä.

”Nyt näemme hintojen elpyvän. Ferrokromin (charge chrome) sopimushintojen nousu on kiihtynyt ja kysynnän kasvu on käynnistynyt. Tämä markkinoiden parantunut mieliala yhdistettynä vahvaan johtomme ja tuotantomme kyvykkyyteen pitäisi edelleen tukea pyrkimyksiämme luoda arvoa osakkeenomistajillemme”, Ruiters totesi marraskuun 11. päivänä.

Korjaus: Artikkelissa on virheellisesti kirjoitettu ”Arafak”, vaikka pitäisi olla Afarak. Virhe korjattu 29.12.2016. Pahoittelemme virhettä.

1 kommentti

1 kommentti

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös