Osakeanalyysit

Suomalaiset IT-yhtiöt jalkautuvat USA:n markkinoille

Silicon Valley piilaakso it

Kalfornian piilaakso

Analyysitalo Inderesin mukaan lukuisat pienet suomalaiset IT-palveluyhtiöt ovat laajentaneet toimintaansa Yhdysvaltojen markkinoille maassa vallitsevan digitalisaatiobuumin perässä.

Inderesin mukaan Yhdysvaltojen markkinalla kysyntää näyttäisi olevan erityisesti suomalaisten osaamiselle designin ja ohjelmistokehityksen alueilla.

Amerikan valloitus on IT-yhtiöille monella tavalla edullista. ”Suomalaiset IT-talot saavat Yhdysvalloissa osaamisen lisäksi kilpailuetua edullisemmista resursseistaan. Jos markkinaa pystytään palvelemaan Euroopasta käsin, voidaan samoista konsulteista saada huomattavasti korkeampaa tuntihintaa kuin kotimarkkinalla. Toinen syy Yhdysvaltoihin laajentumiselle on se, että läsnäolo tällä markkinalla pitää markkinan pulssilla uusista teknologioista ja trendeistä. Tämä markkinatuntemus tuo kilpailuetua kotimarkkinoilla Pohjois-Euroopassa”, Indreres toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Helsingin pörssistä Nixu, Vincit ja Siili ovat kaikki avanneet pienet toimipisteet Yhdysvaltoihin. Varovaisten alkuinvestointien myötä laajentumishankkeilla ei Inderesin mukaan vielä ole olennaista merkitystä näiden yhtiöiden lyhyen aikavälin kasvunäkymään.

Siili Solutions kertoi loppukesällä avaavansa toimipisteen Yhdysvaltoihin ja sen tavoitteena on laajentua erityisesti autoteollisuuden ohjelmistokehitykseen, jossa Siili on jo saavuttanut jalansijaa Saksan markkinoilla.

”Eurooppalaisten osaajien hyvä kustannus/laatu -suhde sekä Siilin osaaminen erityisesti designin ja käyttäjäkokemuksen alueilla tuovat kilpailuetua Yhdysvaltojen markkinalla. Siili sai syksyllä voitettua ensimmäisen projektin Yhdysvaltojen markkinalla”, Inderes uskoo.

Nixu päätti tänä syksynä perustaa Yhdysvaltoihin tytäryhtiön, jonka avulla se uskoo pystyvänsä palvelemaan nykyisiä paikallisia asiakkaitaan entistä tehokkaammin, kartoittamaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja seuraamaan kyberturvateknologioiden voimakasta kehitystä erityisesti Piilaakson alueella.

Inderesin arvioin mukaan Nixulla tulee olemaan alkuvaiheessa Yhdysvalloissa paikallisesti korkeintaan muutama työntekijä ja toimeksiannot toteutetaan pääosin Pohjois-Euroopan resursseilla.

Vincit avasi vuoden 2016 alkupuoliskolla toimiston Yhdysvalloissa. Inderesin mukaan Palo Altoon laajenemisen takana on vahva referenssi GE:n asiakkuudesta, mikä on tarjonnut yhtiölle perustan hankkia uusia asiakkaita Yhdysvalloista.

”Vincitin ajatuksena on palvella Yhdysvaltojen markkinaa pääasiassa sen suomalaisilla, hinta/laatu-suhteeltaan kilpailukykyisillä resursseilla. Toinen syy Yhdysvaltoihin laajentumiselle oli, että läsnäolo tällä markkinalla pitää yhtiötä jatkuvasti markkinan pulssilla uusista teknologioista ja trendeistä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös