Yritysuutiset

Nordea löi odotukset viimeisellä vuosineljänneksellä

Nordea osakekurssi

Nordea täräytti viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä selkeästi odotuksia paremman tuloksen.

Liikevoitto loka-joulukuussa oli 1,14 miljardia euroa, kun analyytikoiden konsensusennuste Thomson Reutersin tietokannan mukaan oli noin 1,08 miljardia euroa.

Myös osakekohtainen tulos oli yllätys. Osakekohtainen tulos nousi 0,27 euroon, kun analyytikot odottivat 0,21 euron osakekohtaista tulosta.

Luottotappioita pankkijätille kertyi viimeisellä kvartaalilla 129 miljoonaa euroa, mikä oli noin 20 miljoonaa euroa analyytikoiden odotuksia vähemmän. Korkokate oli 1,21 miljardia euroa, mikä oli odotusten mukainen.

Konsernijohtaja Casper von Koskullin kommentoi viime vuotta seuraavasti:

”Viime vuosi oli ehkä tapahtumarikkain vuosi Nordean historiassa. Makrotalous ja säännösmuutokset toivat mukanaan haasteita. Lisäksi Nordea sai paljon huomiota mediassa samaan aikaan, kun konsernissa käynnistettiin suuri muutosohjelma. Muutosohjelmassa saavutettiin kaksi merkittävää tavoitetta: konsernin juridinen rakenne uudistettiin ja peruspankkijärjestelmässä lanseerattiin ensimmäinen tuote, määräaikaistalletus. Tuottoihin kohdistuneista haasteista huolimatta pankin nettomääräinen korkomarginaali parani, hoitoon saatiin ennätysmäärä uutta varallisuutta ja Nordea vahvisti pohjoismaista johtoasemaansa yritysten neuvonantajana. Kulut ja luottoriskit kehittyvät ohjeistuksemme mukaisesti. Ydinvakavaraisuus koheni 1,90 prosenttiyksikköä 18,4 prosenttiin ja oman pääoman tuotto oli 11,5 %1,2. Nordean hallitus ehdottaa, että osinkoa maksetaan 0,65 euroa osakkeelta.”

Nordean hallitus esittää 0,65 euron suuruista osinkoa osaketta kohden, mikä on analyytikoiden konsensusodotusten mukainen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös