Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö Pictet: Eurooppalaiset osakkeet varjosta päivänvaloon

Varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management on nostanut eurooppalaiset osakkeet ylipainoon.

Eurooppalaisten osakkeiden näkymät ovat muuttuneet aiempaa positiivisemmiksi ainakin lyhyellä aikavälillä”, sanoo Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

Euroopan talouden näkymät näyttävät olevan terveemmällä pohjalla kuin miltei kahteen vuoteen. Euron vaihtokurssi on kilpailukykyinen, ja rahapolitiikka pysynee elvyttävänä näillä näkymin, vaikka Euroopan keskuspankki vähentääkin lievästi llikviditeetin lisäämistä talouteen vuoden toisella puoliskolla. Poliittisten lisämullistusten todennäköisyys on pieni.

“Suhteellisen edullisten arvostusten ja vahvan kasvupotentiaalin yhdistelmä tekee Euroopasta yhden houkuttelevimmista osakemarkkinoista maailmassa.”

Myös Japanin markkinoiden hyvä veto jatkuu

Arvostukset tukevat myös Ison-Britannian ja Japanin suosimista. Vaikka japanilaiset osakkeet ovat yliostettuja, maan oman talouden elpyminen, heikko valuutta ja globaali reflaatio tuovat todennäköisesti vahvaa tukea markkinalle.

Muun Tyynenmeren-alueen suhteen Pictet on varovaisempi. Tässä näkyy sekä taloudellisen epävakauden mahdollisuus Kiinassa ja Australian suhteellisen heikko ennakoiva indikaattori.

Lähiaikoina Trumpin kasvua tukevien ehdotusten aiheuttama huuma markkinoilla voi laantua, kun poliittiset realiteetit alkavat näkyä. Kiinan hidastuva talous ja kasvavat velat voivat aiheuttaa uutta kuohuntaa markkinoilla, kun Beijing on samalla kiristämässä rahapolitiikkaansa estääkseen kuplia muodostumasta.

Sykliset osakkeet hyötyvät Trumpin talouspolitiikasta

Yhdysvaltain keskuspankin koronnostot yhdessä maailman keskuspankkien hiipuvan elvytyksen kanssa voivat painaa finanssimarkkinoita etenkin kehittyvillä markkinoilla.

“Yhdysvaltain keskuspankki kallistuu mielestämme selvästi koronnostojen suuntaan, ja avomarkkinakomitean korkoennusteet siirtyvät ylöspäin.”

“Piristyneen globaalin kasvun ja likviditeetin kiristymisen vastakkainasettelun takia pysymme neutraaleina joukkolainoissa ja osakkeissa. Pysymme mieluummin sivussa mutta valmiina lisäämään osakesijoituksia myöhemmin tänä vuonna.”

Pictet uskoo maailmantalouden saavan lisäpotkua Trumpin politiikasta. Siksi yhtiö uskoo syklisten osakkeiden kykenevän menestymään defensiivisiä aloja paremmin. Viime aikojen nousu saa Pictet’n suhtautumaan varovaisesta teollisuussektoriin.

“Joukkolainoissa näemme Yhdysvaltain vaalien jälkeisen tilanteen luoneen arvoa etenkin yhdysvaltalaisissa investointiluokan lainoissa, joissa meillä onkin nyt lievä ylipaino.”

Amerikkalaiset joukkolainat ylimyytyjä

Likviditeettitilanne maailmalla ja etenkin Yhdysvalloissa sekä sijoittajien usko Trumpin vero- ja investointiehdotusten toteutumiseen osittain tai kokonaan viittaavat siihen, että riskin äkillinen vähentäminen sijoituksissa on mahdollista seuraavan kuukauden aikana. Tämä hyödyttäisi yhdysvaltalaisia joukkolainoja eikä vähiten siksi, että tämä omaisuuslaji on ylimyydympi kuin Pictet on koskaan nähnyt.

Yhtiö suosii yhdysvaltalaisten joukkolainojen tuottokäyrän erittäin pitkää päätä, ja pitää alipainon lyhyessä päässä, joka on edelleen altis Yhdysvaltain keskuspankin koronnosto-odotuksille.

“Odotukset Trumpin valtakaudella höllentyvästä sääntelystä ja verotuksesta ja yhtiöiden tuotto-odotusten parantuminen ovat saaneet meidät nostamaan yhdysvaltalaiset investointiluokan luotot kohtalaiseen ylipainoon, samalle tasolle yhdysvaltalaisten high yield -lainojen kanssa.”

“Olemme karsineet sijoituksia paikallisen valuutan lainoihin kehittyvillä markkinoilla eri tekijöiden yhdistelmän takia. Tekijöitä ovat dollarin edelleen jatkuva vahvuus, pakoriski markkinoilta ja tiukentuva velkatilanne Kiinassa. Lisäksi vaikka Trump saisi Yhdysvallat nopeaan kasvuun, on olemassa riski, ettei kaupankäyntiä rajoittavat toimet estävät kasvua virtaamasta muuhun maailmaan.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös