Osakeanalyysit

Näin saat yleiskatsauksen useampaan osakkeeseen kerralla – katso video

Tässä videossa näytetään miten useammasta osakkeesta saa kerralla luotua yleiskatsauksen. Tämä tapahtuu helposti, nopeasti ja ilmaiseksi.

Osakeskriinereitä voidaan käyttää seulomaan kokonaista osakeindeksiä tunnuslukujen perusteella. Näin saadaan esimerkiksi halvimpien osakkeiden lista. Tällöin vaarana on, että joukossa on osakkeita joiden alhaiseen hintaan on selkeä syy. Jopa niin selkeä, että osaketta ei kannata missään nimessä ostaa.

Sijoituskirjoista saattaa löytyä mielenkiintoisia osakelistauksia, vaikkapa amerikkalaisista osinkoaristokraateista. Varsinkaan vähän vanhemman sijoituskirjan osakelistaa ei kannata sellaisenaan ostaa, mutta se voi olla hyvä lähtökohta syvemmälle pohdinnalle. Miten tätä pohdinta voisi aloittaa?

Kavereiltaan ja sosiaalisesta mediasta voi kuulla trendikkäistä globaaleista osakkeista. Yritykset voivat olla innovatiivisia ja menestyneitä, mutta ovatko ne hyviä sijoituskohteita? Todennäköisesti osa on ja osa ei ole. Mistä oikein lähteä liikkeelle?

Useamman osakkeen analyysien konsensukset kerralla

Alla olevalla videolla näytetään, kuinka joukosta Amerikassa kauppaa käydyistä osakkeista saadaan nopeasti luotua yleiskatsaus. Näin sijoittaja saa nopeasti käyttöönsä analyytikoiden näkemyksen.

Hyötynä on, että isoimmista ongelmatapauksista pääsee eroon heti kättelyssä. Toisekseen sijoittaja näkee nopeasti, mitkä ovat niitä listan lupaavimpia sijoituskohteita, joihin kannattaa tutustua tarkemmin. Amerikkaan laajemmin sijoittaville työkalu mahdollistaa myös salkun seurannan.

 

Edut ja haitat

Haittapuolena osakeskriineriin verrattuna on, että työkalu soveltuu useamman osakkeen samanaikaiseen tarkasteluun, mutta ei kokonaisen osakeindeksin osakkeiden samanaikaiseen tarkasteluun. Työkalu myös käytännössä rajoittuu isoimpiin Amerikan pörssien osakkeisiin.

Etu osakeskriineriin verrattuna on puolestaan se, että työkalulla saa nopeasti koko yritykseen perustuvaa tietoa. Osakeskriineri taas keskittyy yhteen osa-alueeseen.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös