Markkinakommentit

Sijoitusstrategi: Osakkeiden noususykli tullut tiensä päähän

SP500 osakeindeksi USA kurssikehitys osakkeet

Pitkään jatkunut osakkeiden nousutrendi saattaa vähitellen taittua, uskoo sijoitusstrategi.

”Isossa kuvassa käsillä voi hyvin olla tämän syklin viimeinen jakso”, Taalerin päästrategi Tuomas Komulainen.

”Maailmantalous ja tulokset kasvavat, kuluttajien luottamus on huipussaan ja työttömyys laskee edelleen. Samalla Yhdysvaltain keskuspankki ja ensi vuonna myös EKP kiristävät rahapolitiikkaansa. Osakkeet säilyvät parhaana sijoitusluokkana vielä ehkä noin 1 – 2 vuoden ajan, mutta riskit kasvavat”, Komulainen toteaa Taalerin markkinakatsauksessa.

Viimeiset 5 – 6 vuotta ovat olleet Taalerin mukaan ”osakkeiden vuosikymmen”.

”Olemme tarkoittaneet tällä jaksoa, jossa keskuspankit pitävät rahapolitiikan hyvin elvyttävänä ja talouskasvu ensin elpyy Yhdysvalloissa (2009 – 2013). Seuraavassa vaiheessa työttömyysasteet laskevat, talouskasvusta tulee arkipäivää, kuluttajien luottamus nousee ja Yhdysvaltain keskuspankki (Fed) aloittaa maltillisen rahapolitiikan kiristämisen (2013 – 2016).”

Komulaisen mukaan viimeisessä vaiheessa talouskasvusta tulee itsestään selvää, palkat nousevat, kuluttajien luottamus on korkealla, velkaantuminen kasvaa ja Fedin koronnostoista tulee arkipäivää. Tämä vaihe alkaa sijoitusstrategin mukaan tänä vuonna.

Allokaatiosalkuissa Taaleri on laskenut osakepainon lähes neutraaliin, lisännyt amerikkalaisia riskisiä yrityslainoja ja italialaisia keskisuuria osakkeita.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös