Käänneyhtiöt

Henkivakuutusyhtiö Storebrand Nordean mallisalkkuun

Onko Storebrand käänneyhtiö? Se on nyt ylittänyt pääomavaateidensa suhteen kriittisen tason, ja pystyy taas aloittamaan osinkojen maksun.

Onko Storebrand käänneyhtiö? Se on nyt ylittänyt pääomavaateidensa suhteen kriittisen tason, ja pystyy taas aloittamaan osinkojen maksun.

Storebrandin tuloskehitystä on pitkään rasittanut sen vanhaa perua oleva liiketoiminta, jossa yhtiö on tarjonnut takuutuottoisia eläkevakuutuksia.

”Yhtiö on vuosien ajan joutunut rakentamaan pääomapuskureita, joilla se kattaa tähän liiketoimintaan liittyvät tulevat vastuut. Tähän lisähaasteita ovat tuoneet ennätysmatalalla pysytelleet korot”, Nordea toteaa viikkoraportissaan.

Edellisen tulosjulkaisun yhteydessä norjalaisyhtiö pääsi kuitenkin pääomavaateiden kasvattamisen osalta taitekohtaan, kun yhtiön johdon mukaan näiden vastuiden määrän huippu ohitettiin.

Storebrand pystyy siten jatkossa maksamaan osinkoa kuivan kauden jälkeen. Nordea odottaa yhtiön osinkotuoton olevan keväällä reilut kolme prosenttia ja yltävän vuonna 2019 jo peräti yli yhdeksän prosentin. Edellisen kerran yhtiö maksoi osinkoa vuodelta 2010.

Lisämahdollisuuksia Storebrandille tuovat nousevat korot.

”Näemme korkojen nousun jatkossa hyvin mahdollisena, mikä tukisi Storebrandia merkittävästi. Korkojen noustessa takuutuottoisten eläkevakuutusten arvo laskee ja sen myötä myös pääomanvaateet kutistuvat. Samalla korkeammat korot tukevat yhtiön hallinnassa olevien eläkevarojen tuottoa, varsinkin kun 83‐88 % näistä varoista on sijoitettuna korkomarkkinoille.”

Toisaalta korkojen lasku toimisi vastaavasti negatiiviseen suuntaan, pankki muistuttaa.

Markkinoilla on pitkään keskitytty Storebrandin ongelmiin, ja samalla yhtiön muut liiketoiminnat ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

”Kun takuutuottoisten tuotteiden ongelmat helpottavat, uskomme markkinoiden myös alkavan antaa lisää arvoa muille liiketoiminnoille”, Nordea ennustaa. Pankki odotammekin lähes 10 prosentin kasvua Storebrandin muissa liiketoiminnoissa, eli tuottosidonnaisissa eläkevakuutuksissa, vakuutusliiketoiminnassa, varainhoidossa sekä verkkopankissa.

Myös näiden tuella osakkeen arvostuksessa on nousuvaraa. Storebrandin tasepohjainen arvostustaso on matala, sillä P/B-kerroin on alle yhden.

Vastuurajoitus: Artikkeli kirjoittaja on tänään 20.2. ostanut Storebrandin osakkeita. Artikkeli ei ole suositus ostaa Storebrandin osakkeita.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös