Yritysuutiset

YIT:n tulosohjeistus oli pettymys

Rakennusliike julkaisi odotusten mukaisen tuloksen mutta lähiajan näkymät ovat kysymysmerkki.

YIT:n tulos ennen veroja nousi neljännellä kvartaalilla 21,3 miljoonaan euroon, kun tulos edellisvuoden loka-joulukuussa oli 6,1 miljoonaa euroa. Tulos oli konsensusennusteiden mukainen, sillä analyytikot olivat odottaneet 21 miljoonan euron tulosta.

Tosin esimerkiksi Evli tulkitsi tilinpäätösilmoituksen pettymykseksi. Syynä on rakennusyhtiön pehmeä ohjeistus.

”YIT ennustaa kuluvan vuoden liikevaihdon kasvun olevan 0‐10 % vertailukelpoisin valuuttakurssein. Kuluvan vuoden liikevoiton yhtiö odottaa asettuvan 90 – 105 miljoonan euron väliin, joka on analyytikoiden 115 miljoonan euron konsensusodotusta selvästi heikompi. Odotamme osakkeen laskevan reilusti aamun avauksessa pehmeän ohjeistuksen myötä”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Toimitusjohtaja Kari Kaunismäen mukaan YIT:n Loka–joulukuussa hyvä markkinakysyntä ja kysyntää vastaava tuotetarjontamme näkyi kuluttaja-asuntokaupassa.

”Asuminen Suomi ja CEE -toimialan kannattavuus parani ja liikevoittomarginaali kasvoi 8,7 %:iin. Toimialalla tavoitteenamme on parantaa edelleen kannattavuutta lisäämällä kuluttajamyyntiä ja kohtuuhintaisten asuntojen tarjontaa kasvukeskuksissa. Viime vuonna Suomessa asuntoaloituksista lähes 70 % ja asuntomyynnistämmekin noin 60 % tapahtui suoraan kuluttajille. Tämä oli merkittävä muutos edelliseen vuoteen ja tärkeä tekijä tulevaisuuden kasvun ja kannattavuuden parantamisen mahdollistamiseksi”, Kaunismäki toteaa.

YIT arvioi asuntojen kuluttajakysynnän pysyvän hyvällä tasolla ja kysynnän kohdistuvan edelleen pieniin, toimiviin ja kohtuuhintaisiin asuntoihin kasvukeskuksissa. ”Asuntosijoittajien aktiviteetin odotetaan laskevan hieman ja sijainnin merkitys kasvaa entisestään. Asuntojen hintakehityksen eriytymisen arvioidaan jatkuvan erityisesti kasvukeskusten ja muun Suomen välillä. Asuntolainojen saatavuuden arvioidaan pysyvän hyvänä”, YIT toteaa.

Osinkoa yhtiö maksaa 0,22 euroa osakkeelta, joka on analyytikoiden odotushaarukan alalaidassa.

Suomessa YIT odottaa toimitilojen vuokralaiskysynnän piristyvän hieman kasvukeskuksissa. ”Kiinteistösijoittajien aktiviteetin arvioidaan pysyvän hyvällä tasolla kiinnostuksen kohdistuessa erityisesti keskeisillä paikoilla sijaitseviin kohteisiin pääkaupunkiseudulla. Urakkamarkkinan odotetaan pysyvän aktiivisena toimitilarakentamisessa. Uusien infrahankkeiden arvioidaan piristävän markkinaa.”

Rakentamisen korkea aktiviteetti on lisännyt kilpailua osaajista ja sen arvioidaan jatkuvan. Rakentamisen kustannusten YIT arvioi nousevan hieman. Rakentamisen volyymin kasvun yhtiö puolestaan odottaa hidastuvan vuonna 2017.

Rahoituslaitosten lisääntynyt sääntely ja kasvaneet pääomavaateet saattavat vaikuttaa rakentamiseen ja kiinteistökehitykseen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös