Vontobel-sivut

Sijoitusidea: DSV A/S

Globaalin kuljetuspalveluiden ja logistiikan tarjoajan vuosikatsaus 2016

DSV A/S on tanskalainen kuljetuspalvelu- ja logistiikkayritys, joka tarjoaa maailmaanlaajuisia kuljetuspalveluita maantiellä, raiteilla, merellä ja ilmassa. Yhtiön perustivat 9 yksityistä kuljetusliikettä vuonna 1976. Tästä lähtien yritys on, pääosin strategisten yritysostojen kautta, kasvattanut nopeasti kansainvälistä läsnäoloaan.

Tärkeimpiä hankintoja ovat muiden muassa olleet Samson Transport, DFDS Dan Transport Group, J.H. Bachmann, Frans Maas ja ABX Logistics. Lokakuussa 2015 DSV allekirjoitti sopimuksen UTi Worldwide Inc.- yhtiön ostamisesta. Kauppa saatiin päätökseen tammikuussa 2016.

DSV:tä johdetaan Kööpenhaminan lähistöllä Hedehusenissa sijaitsevasta pääkonttorista käsin. Yrityksellä on toimistotiloja yli 80 maassa ja se työllistää yli 40 000 ihmistä, sekä tekee maailmanlaajuista yhteistyötä eri edustajien ja yhteistyökumppanien kanssa. DSV on listattu Kööpenhaminan NASDAQ OMX pörssin ja se kuuluu OMXC20 indeksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että DSV on Kööpenhaminan kahdenkymmenen vaihdetuimman osakkeen joukossa. Organisaatio on jaettu kolmeen yksikköön:

DSV Lento ja Meri, DSV Maantie, DSV kokonaisratkaisut

DSV:n kotisivun mukaan, DSV Lento ja Meri on erikoistunut käsittelemään lento- ja merirahteja kaikkialle maailmaan. Yksikkö suunnittelee ja toteuttaa rahteja nopeasti, tehokkaasti, turvallisesti ja luontoystävällisesti. Lisäksi erilaiset rahtimuodot osataan yhdistellä tarpeen mukaan parhaalla mahdollisella tavalla. Yksiköllä on 16 000 työntekijää ja toimistoja yli 80 eri maassa.

DSV Maantie tarjoaa rahti-ja konttikuljetuksia kaikkialle Eurooppaan nopeasti, tehokkaasti, joustavasti ja luontoystävällisesti ja tarjoaa lisäksi hyvät yhteydet muualle maailmaan. Yksiköllä on 11 000 työntekijää ja tytäryrityksiä maailmanlaajuisesti yli 35 maassa.

DSV Kokonaisratkaisut on erikoistunut koko toimitusketjun kattaviin logistiikkaratkaisuihin suunnittelusta rahdinkäsittelyyn, tullaukseen, varastointiin, jakeluun, tietojenkäsittelyyn ja e-kaupan tukemiseen. Yksiköllä on 15 000 työntekijää ja toimistoja maailmanlaajuisesti yli 30 maassa.

Q4 2016 osavuotiskatsaus

”Säilyttäen momentin integraatioponnisteluissamme, pidimme fokuksen liiketoiminnan pyörittämisessä. Tämä johti erittäin hyviin tuloksiin kaikissa yksiköissämme. Odotamme saavamme UTi:n integraation päätökseen ensi vuonna. Lisäksi vuodelta 2017 odotamme markkinaosuuden kasvua ja 21-29 prosentin tuloskasvua”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Jens Bjørn Andersen.

Vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä liikevaihto kasvoi 39,8 prosenttia päätyen 17 617 miljoonaan Tanskan kruunuun (Q4 2015: DKK 12 606 miljoonaa). Kasvu selittyy pääosin UTi Wordwide Inc. hankinnalla. “Lento ja Meri”-yksikkö raportoi kasvua 61,1 prosenttia, Maantie-yksikkö kasvoi 14,4 prosenttia ja Kokonaisratkaisut-yksikkö 77,6 prosenttia.

Rahdin volyymikasvu oli 86 prosenttia ilmarahdin osalta, 56 prosenttia merirahdin osalta ja 5 prosenttia Euroopan maantierahdin osalta. UTi vaikutti merkittävästi myös yrityksen bruttovoittoon. Bruttovoitto Q4 2016 kasvoi 41,3 prosenttia ja oli DKK 3 998 miljoonaa (Q4 2015: DKK 2830 miljoonaa). ”Lento ja Meri” toivat kasvua 50,8 prosenttia. Maantien osuus bruttovoitosta kasvoi 11,5 prosenttia. Kokonaisratkaisujen bruttovoitto kasvoi huimat 94,9 prosenttia.

Osinko kasvaa 0,10 kruunua vuodelle 2016

Liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä kasvoi neljänneksellä 24,0 prosenttia lukemaan DKK 929 miljoonaa (Q4 2015: DKK 749 miljoonaa). Kaikki kolme yksikköä kasvattivat tulostaan neljännellä vuosineljänneksellä. Tuloksen kasvu voimistui asteittain loppuvuotta kohti UTi:n integraation edetessä.

Vuosikatsauksen tulosten perusteella, hallitus ehdottaa 1,80 kruunun osinkoa vuodelle 2016 (2015: DKK 1,70 per osake).

Tällä hetkellä DSV A/S:n osakkeen hinta pyörii tasolla 342,10 DKK ja sen 12 kuukauden tavoitehinta on 377,63 DKK (Bloomberg). Viimeisen 12 kuukauden pohjalta laskettu P/E on 37,97. Bloombergin listaamista analyytikoista 16 kehoittaa ostamaan osaketta, 7 kehoittaa pitämään osaketta ja 2 kehoittaa myymään.

Vontobelin Bull ja Bear sertifikaatit mahdollistavat sijoitusten vivuttamisen. Oletko kiinnostunut DSV:n Bull tai Bear sertifikaateista? Lue lisää Vontobelin sivuilta.

Tärkeitä oikeudellisia tietoja

Tämä tiedote ei ole rahoitusanalyysi, vaan tuotetta koskeva mainos. Se ei siis täytä rahoitusanalyysin puolueettomuuden varmistavia lakisääteisiä vaatimuksia, eikä kuulu rahoitusanalyysien julkaisua edeltävän kaupankäyntikiellon piiriin.

Saadakseen erityisesti johdannaissopimuksiin tehtyjen sijoitusten rakennetta ja riskejä koskevia yksityiskohtaisia tietoja, tulevien sijoittajien tulisi lukea perusesite, joka on saatavilla yhdessä lopullisten ehtojen sekä perusesitteen liitteiden kanssa sähköisessä muodossa liikkeellelaskijan verkkosivustolta osoitteesta http://certificates.vontobel.com. Tämän lisäksi perusesite, sen liitteet sekä lopulliset ehdot ovat ilmaiseksi saatavilla painetussa muodossa liikkeellelaskijan rekisteröidystä toimipaikasta:

Vontobel Financial Products GmbH,
Bockenheimer Landstrasse 24,
60323 Frankfurt am Main,
Saksa.

Sijoittajien on huomioitava voimassaolevat myyntirajoitukset.

Vontobel-konserniin kuuluvat yhtiöt voivat maksaa summiltaan vaihtelevia suoria tai välillisiä provisioita kolmansille osapuolille (esim. arvopaperivälittäjille) yleisöantiin ja sertifikaattien myyntiin liittyen. Lisätietoja on saatavilla pyynnöstä jälleenmyyntikumppaniltasi.

Tätä tuotemainosta ei saa jäljentää tai jakaa edelleen ilman erityistä lupaa.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös