Sijoitusideat

Norjalainen halpakauppaketju Nordean mallisalkkuun – mittava kasvupotentiaali

 Europris osakekurssi halpakauppaketju osake sijoittaminen

Europris tarjoaa kovaa osinkotuottoa ja houkuttelevan alhaista osakehintaa.

Europris on Norjan suurin toimija maan halpakaupassa ja se on yli 40 prosenttia suurempi kuin sen kovin kilpailija. Yhtiön tuotepaletti on samalla ylivoimaisesti kattavin, ja se tarjoaa niin tunnettuja tavaramerkkejä kuin omia Private Label‐tuotteita, Nordea toteaa aamuraportissaan.

Yhtiön kasvupotentiaali on Nordean mukaan mittava.

Nordea uskoo Europrisin pystyvän jatkamaan liikevaihdon kasvattamista noin 10 prosentin vuositahtia, jota se on tehnyt jo vuosia. ”Europris on norjalaisen halpakaupan ylivoimaisesti suurin toimija, ja halpakauppa kasvaa muuta vähittäiskauppaa nopeammin. Yhtiön mukaan se voisi kasvattaa myymäläverkostoaan vielä 90 liikkeellä, kun sillä vuoden vaihteessa oli 239 kauppaa”, Nordea toteaa.

Kasvusta huolimatta Europrisin maltillisesti pääomia vaativa liiketoimintamalli mahdollistaa Nordean mukaan vahvan ja edelleen paranevan kassavirran, ja sitä kautta houkuttelevan lähes kuuden prosentin osinkotuoton. Yhtiön osingonmaksukykyä tukee myös noin 20 prosentin sijoitetun pääoman tuotto.

Myös osakkeen arvostus on pankin mukaan maltillinen. ”Osakkeen EV/EBIT‐luku kulu‐ van vuoden ennusteilla on noin 12, mikä on jopa alle sen tärkeimmän vertailuyhtiön, eli kotimaisen Tokmannin. Europris kasvaa Tokmannia vauhdikkaammin, mutta Tokmannin kannattavuus on hieman parempi, joten näiden osakkeiden arvostuksen pitäisi olla kutakuinkin samalla tasolla.”

”Pidämmekin osakkeen toimialaa maltillisempaa arvostusta perusteettomana”, Nordea toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös