Arvo-osakkeet

Fortum petti odotukset – Inderes: Osakkeen arvostustaso haastava

Fortum osakekurssi osakkeet pörssi energiayhtiö

Fortum julkaisi torstaina toisen vuosineljänneksen tuloksensa, joka oli selkeä pettymys analyytikoiden odotuksiin nähden.

Sijoittajille tulos ei tiettävästi tullut yllätyksenä vaimeasta kurssireaktiosta päätellen.

Fortum teki toisella kvartaalilla 936 miljoonan euron liikevaihdolla 109 miljoonan euron oikaistun liikevoiton, mikä jäi 135 miljoonan euron oikaistun liikevoiton ennusteesta.

Tulospettymyksen taustalla oli pääasiassa Generationin maltillisia odotuksia selkeästi heikompi tuloskunto, joka oli seurausta etenkin alhaisesta vesivoiman määrästä, arvioi Inderes aamukatsauksessaan. Muiden segmenttien yltäessä kohtuullisesti odotuksiin, jäi konsernitason tuloskunto heikoksi.

Fortum onnistui rullaamaan sähkön hinnan suojaustasoa maltillisesti ylöspäin kuluvan vuoden osalta, mutta selkeästi heikentynyt rupla painoi kuluvan vuoden tulosennusteita, Inderes toteaa.

Inderesin päivitetyillä tulosennusteilla Fortumin arvostus ei ole houkutteleva. Yhtiön kuluvan vuoden P/E-kerroin on tasolla 23x ja vastaava EV/EBITDA on 10x, Inderes toteaa. Arvostustaso on korkea myös kilpailijoihin verrattuna.

“Suhteellisesti Fortum arvostetaan noin 30x %:n preemiolla suhteessa sen verrokkiryhmään, joka on mielestämme liian korkea taso huolimatta suurista investointivaroista. Mielestämme laskuvaraa rajaa kuitenkin 1x tasolla oleva tasepohjainen P/B-kerroin.”

Inderes ei näe osakkeelle positiivisia ajureita lyhyellä tähtäimellä, ja siten analyysitalo toistaa aiemman vähennä-suosituksen Fortumin osakkeelle. Osakkeen tavoitehinta on edelleen 14,0 euroa, eli nousupotentiaalia ei osakekurssissa Inderesin mielestä ole.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös