Markkinakommentit

Sijoitusmarkkinat merkittävän muutoksen edessä

MSCI World osakeindeksi euroissa globaali osakeindeksi

Keskuspankit ovat vähitellen siirtymässä kireämpään rahapolitiikkaan, mikä voi johtaa yllätyksiin globaalisti hajautetuissa sijoitussalkuissa.

Ennätyksellisen alhaisen koron aika voi olla vähitellen väistymässä, arvioi OP Varainhoidon strategi ja salkunhoitaja Harri Kojonen markkinakatsauksessaan.

”Keskuspankkiirit ovat kesän mittaan muuttaneet aiemmin erittäin varovaisia lausuntojaan suuntaan, joka osoittaa pankkiirien miettivän onko nykyinen erittäin löyhä rahapolitiikka edelleen tarpeellinen. Muutama keskuspankki on puolestaan jo ryhtynyt sanoista tekoihin ja nostanut ohjauskorkojaan”, Kojonen toteaa.

Kiristyvä rahapolitiikka tulee näkymään korkomarkkinoilla.

Kojosen mukaan keskuspankkien määrällisen elvytyksen vaikutusta osakemarkkinoihin on erittäin vaikeaa määrittää tarkasti. ”Selvää on, että vaikutus on ollut positiivinen ja siten tämän tuen poistuminen negatiivista. Korkomarkkinoiden osalta on vielä selvempää toimien valtaisa vaikutus korkotasoon ja luottoriskin hinnoitteluun.”

Myös osakkeisiin kiristyvällä rahapolitiikalla on vaikutuksensa. Tämä vaikutus syntyy valuuttakurssien kautta.

Euroopan keskuspankin torstaisessa lehdistötilaisuudessa pääjohtaja Mario Draghi pyrki parhaansa mukaan vakuuttamaan kuulijat siitä, että pankin rahapolitiikassa ei olla näkemässä dramatiikkaa lyhyellä tähtäyksellä. Markkinat kuitenkin tulkitsivat puhetta niin, että rahapolitiikkaa ollaan asteittain kiristämässä. Tämä näkyi välittömästi euron vahvistumisena suhteessa dollariin.

Euro on vahvistunut suhteessa dollariin jo helmikuun lopusta lähtien. Jos trendi jatkuu, tulee sillä olemaan ikäviä vaikutuksia osakesijoittajille.

euro dollari valuuttakurssi valuuttanoteeraus valuutat

”Euron vahvistumisella etenkin dollariin nähden on negatiivisia vaikutuksia globaalisti hajautetulle osakesalkulle. Yhdysvaltain osakemarkkina on markkina-arvoltaan maailman suurin ja siten hyvin hajautetussa salkussa sen paino lähes väistämättä merkittävä”, Kojonen varoittaa.

Euron vahvistuminen on näkynyt selvästi esimerkiksi globaalissa MSCI World -osakeindeksissä, joka on tippunut maaliskuun huipustaan jo yli neljä prosenttia, Kojonen huomauttaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös