Sijoitusideat

Nordealta ostosuositus Silmäaseman osakkeelle

Silmäasema osakekurssi osakkeet pörssi

Nordea Markets on aloittanut pörssitulokas Silmäaseman osakkeen seurannan ostosuosituksella.

Vuonna 1975 perustettu Silmäasema, viralliselta toiminimeltään Silmäasema Fennica Oy, on Suomen suurin täysin kotimainen optikkoliikeketju. Silmäasema-ketjuun kuuluu noin 140 Silmäasema-myymälää ja 13 silmäsairaalaa Suomessa ja kahdeksan Tallinna Optika -myymälää Virossa.

Silmäasema kertoo olevansa Suomessa alansa ainoa toimija, joka tarjoaa kaikki näkemisen ja silmäterveyden palvelut – niin optisen alan vähittäiskaupan kuin silmäsairaalapalvelut – yhtenä kokonaisuutena. Valikoima kattaa silmälasit, piilolinssit ja aurinkolasit, optikon ja silmälääkärin vastaanottopalvelun, silmätautien tutkimuksen ja hoidon sekä monipuolisen silmäkirurgian, kuten taittovirhe- ja kaihileikkaukset.

Yhtiö tavoittelee 6 – 9 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua. Kuluvana vuonna Silmäasema liikevaihtonsa kasvavan edellistä vuotta vahvemmin ja oikaistun käyttökateprosenttinsa paranevan. Vuonna 2016 Silmäaseman liikevaihdon kasvu oli 8,6 prosenttia, oikaistu käyttökateprosentti 11,8 prosenttia ja käyttökateprosentti 10,2 prosenttia.

Silmäasema listautui kesällä Helsingin pörssiin ja sen listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti. Yhtiön markkina-arvoksi muodostuu lopullisella merkintähinnalla 98 miljoonaa euroa, ja osakkeen lopulliseksi merkintähinnaksi muodostui 6,90 euroa.

Yhtiö Suomen johtava yksityinen silmäkirurgiaan erikoistunut yhtiö ja toiseksi suurin optisen kaupan ketju, mikä tukee yhtiön ristiinmyyntimahdollisuuksia, Nordea arvioi markkinakommenteissaan.

Silmäasema hyötyy suomalaisten ikääntymisestä. ”Yhtiön vahvan markkina‐aseman ohella Silmäaseman vahvan kasvun jatkumisedellytyksiä tukee toimialan rakenteellinen kasvu väestön ikääntyessä”, pankki arvioi.

Osakkeen arvostus on maltillinen. Nordean tulosennusteilla kuluvan vuoden P/E‐luvu on 15,9 ja ensi vuoden 15,6.

Houkuttelevaksi yhtiön tekee myös odotettu osinkotuotto. ”Myös Silmäaseman voitonjakomahdollisuudet ovat houkuttelevat liiketoimintamallin sitoessa vain niukasti pääomia. Vuoden 2017 osinkoennuste on 2,5 %, mutta vuodelle 2019 jo 4,3 %.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös