Yritysuutiset

Ehnrooth tyytyväinen Koneen tulokseen, sijoittajat ei

Hissi- ja liukuporrasvalmistaja Kone julkaisi tänään toisen vuosineljänneksen tuloksensa 2017.

Kone osavuotiskatsaus Q2 2017

Kuvaa ei saa kopioida ilman Koneen lupaa

”Olen tyytyväinen, että saadut tilauksemme kääntyivät kasvuun vertailukelpoisin valuuttakurssein toisella vuosineljänneksellä. Tämä oli seurausta hyvästä kehityksestä EMEA-alueella ja Amerikassa sekä tilausten vakaantumisesta Kiinassa”, kertoo Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth.

Koneen kasvua siivittää useampikin megatrendi, kaupungistuminen, väestön ikärakenteen muutokset, laitekannan vanhenemisen ja ympäristöasiat.

Kone erottautuu kilpailijoistaan brändillään, osaamisillaan, asiakaskontakteillaan, asemallaan Kiinassa sekä innovaatiokyvyllään. Hisseistäkin tulee entistä älykkäämpiä.

Koneelta odotettiin 2287 miljoonan euron liikevaihtoa ja 333 miljoonan euron liikevoittoa. Osakekohtaisen tuloksen odotettiin olevan 0,51 euroa.

Toteutuma oli hiukan tämän alle. Liikevaihtoa kertyi 2284 miljoonaa ja liikevoittoa 326,4 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta puoli prosenttia. Osakekohtainen tulos oli 0,50 euroa.

Sekä liikevoitto, liiketoiminnan rahavirta, että saadut tilaukset laskivat edellisvuodesta. Tosin vertailukelpoisilla valuuttakursseilla laskettuna saadut tilaukset nousivat hiukan.

Kone päivitti strategiaansa tammikuussa 2017

KONE päivitti strategiaansa asiakaslähtöisemmäksi, muta strategiset ja taloudelliset tavoitteet säilyivät ennallaan.

Koneen taavoitteena on erottautua kilpailijoista entistä selkeämmin asettamalla asiakkaiden ja käyttäjien tarpeet kaiken kehittämisen keskiöön. Uudet teknologiat ja verkottuminen mahdollistavat arvonluonnin asiakkaille uusilla tavoilla, jotka huomioivat paremmin heidän yksilölliset tarpeensa.

Samalla teknologian kehitys on muuttanut asiakkaiden odotuksia nopeudesta, läpinäkyvyydestä ja ennustettavuudesta. KONE nopeuttaa uusien palveluiden ja ratkaisujen tuontia markkinoille tekemällä läheisempää yhteistyötä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Täsmennetyt liiketoimintanäkymät

Kone täsmentää liiketoimintanäkymiään ja kertoo seuraavaa: ”Olemme jälleen täsmentäneet vuoden 2017 liiketoimintanäkymiämme. Odotamme nyt liikevaihdon kasvavan 1–3 % vertailukelpoisin valuuttakurssein ja liikevoiton olevan 1 200–1 280 miljoonaa euroa olettaen, että valuuttojen muuntokurssit pysyisivät tammi–kesäkuun 2017 keskimääräisellä tasolla. Jatkamme työtämme tämän vuoden kannattavuutta rasittavien tekijöiden kompensoimiseksi sekä saatujen tilausten kasvun ylläpitämiseksi.”

Aiemmin liikevaihdon kasvun arvioitiin olevan 0 ja 3 % välillä vertailukelpoisin valuuttakurssein verrattuna vuoteen 2016. Liikevoiton (EBIT) arvioitiin olevan 1 200–1 290 miljoonaa euroa olettaen, että valuuttojen muuntokurssit olisivat pysyneet suunnilleen tammi–maaliskuun 2017 keskimääräisellä tasolla.

Vaikka toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth olikin tyytyväinen tulokseen, niin sijoittajia se ei tyydyttänyt ja Koneen osake laskee Helsingin pörssissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös