Indikaattorit

Euroalue kasvaa odotetun vahvasti

Euroalue kasvaa nyt ripeasti ilman huolta kiihtyvästä inflaatiosta.

Eurostatin uusimpien talouden kasvulukujen mukaan bruttokansantuote kasvoi  euroalueella 2,1 prosenttia viime vuoden toiseen neljännekseen verrattuna. Kuluvan vuoden ensimmäiseen vuosineljännekseen verrattuna kasvua tuli 0,6 prosenttia.

Viimeksi kasvu oli yhtä nopeaa vuoden 2015 lopussa.

Elpyminen finanssi- ja eurokriiseistä on ollut tuskaisen hidasta, mutta nyt talous vaikuttaisi vihdoin pääsevän kestävämmälle pohjalle, toteaa Inderes aamukatsauksessaan.

Tästä huolimatta eurotalous tarvitsee edelleen analyysitalon mukaan vetoapua Euroopan keskuspankin ultrakevyestä rahapolitiikasta. Liikkumatilaa Euroopan keskuspankilla riittää, sillä inflaatio on edelleen tavoitetasoa alhaisempi.

”Elvytystoimet jatkuvat vielä pitkään, sillä heinäkuussa inflaatio oli vielä 1,3 %:ssa eli selvästi EKP:n tavoitteleman 2 %:n tason alapuolella. Alueen rakenteelliset ja kilpailukyvylliset ongelmat olisi kriittistä korjata talouskasvun antaessa siihen mahdollisuuksia, sillä seuraavaan sykliseen taantumaan mentäessä ongelmat voivat muuten kertautua.”

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös