Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Markkinat odottavat Donald Trumpin vero- ja investointipakettia

Varainhoitoyhtiö Pictetin päästrategin mukaan korkealle kohonneiden osakkeiden arvostustasot tarvitsevat nyt uutta katalyyttia, jotta kurssinousu voisi jatkua.

Riskipitoiset sijoituskohteet menettivät nousuvauhtiaan merkittävästi toisella vuosineljänneksellä. S&P 500:n kasvu yli 50 prosentin vuosivauhtia painui 5 prosenttiin toisella neljänneksellä.

Varainhoitoyhtiö Pictet:n mukaan syynä oli hiipuva usko ”reflaatiokauppaan”, jota Donald Trumpin uskottiin edistävän veroleikkauksilla ja investoinneilla infrastruktuuriin. Myös Euroopan markkinoilla on ollut havaittavissa laantumista, kun populismin heikkenemisen antama lisäpotku osakemarkkinoille on heikentynyt.

Osakkkeiden arvostukset ovat jo korkealla ja osakkeet saattavat jäädä pysähdyksiin joksikin aikaa ilman jonkinlaista uutta katalyyttia, toteaa uusimmassa Perspectives-katsauksessa Pictet:n päästrategi Cristophe Donay.

Tällainen voisi olla yhtenäinen talouspolitiikan piristysruiske, joka toisi viime aikojen markkinanousun kestävälle pohjalle. Ilman yhteistä politiikkaa (korvaamassa vaimenevaa rahapoliittista elvytystä) Donay kuvailee globaalin kasvun nykyistä samanaikaisuutta ”väliaikaiseksi tuuriksi”. Hän myös uskoo, että alkuvuoden jatkunut liikevoittojen kasvu on jo mukana hinnoissa.

Tämä ei tarkoita, että Donay suhtautuisi pessimistisesti osakemarkkinoiden näkymiin.

”Meidän täytyy ehkä vain odottaa vuoden loppupuolelle nähdäksemme merkittävää tukea osakkeille. Silloin markkinahinnoissa alkaa näkyä vuoden 2018 tulosennusteet ja näemme (mahdollisesti) jonkinlaisen vero- ja investointipaketin Trumpin hallinnolta. ”Ennen sitä on vaikea nähdä, mikä työntäisi osakemarkkinoita juurikaan korkeammalle”, hän toteaa.

Arvostustaso on kuitenkin edelleen korkea ja volatiliteetti suhteellisen matala. Huolestuneena siitä, että markkina saattaa on edelleen hieman turhan rauhallinen, Pictet:nn pääsijoitusjohtaja Cesar Perez Ruiz päätti, että oli aika kotiuttaa voittoja ennen piikkiä pitkäaikaisissa tuotoissa ja teknologiaosakkeiden myynnissä kesäkuun puolivälissä.

”Markkinoiden alkaessa näyttää tyytyväisiltä, vaikuttaa viisaalta kotiuttaa voittoja ja ostaa suojaa”, Ruiz toteaa. Voittojen kotiuttamisen painopiste oli pääasiassa dollarimääräisissä high yield -lainoissa, jotka Perez Ruizin mukaan”vaikuttivat erityisen alttiilta volatiliteetin kasvulle.

Pictet:n joukkolainamarkkinoiden strategi Lauréline Chatelain on samaa mieltä: mahdollinen volatiliteetin kasvu, epävakaa öljyn hinta ja tiukat lainaehdot viittaavat jälleen spreadien kasvuun. ”Koska odotamme Yhdysvaltain valtionlainojen tuoton nousevan, spreadien kasvaminen voisi johtaa negatiiviseen kokonaistuottoon”, hän kirjoittaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös