Yritysuutiset

Nokian yhteistyökumppanilta huipputulos

Applen tulos yllätti analyytikot positiivisesti ja nosti osakkeen yli kuuden prosentin nousuun. Puhelimia myytiin kuitenkin odotuksia vähemmän.

Apple julkisti tiitaiyönä Suomen aikaa toisen vuosineljänneksen osavuotiskatsauksensa. Tulos yllätti analyytikot positiivisesti, mutta liikevaihto jäi ennusteista, eikä iPhone puhelimia myyty niin paljon kuin odotettiin.

”Näemme eräänlaisen viivästyksen ostokäyttäytymisessä, jonka oletamme olevan seurausta tulevaisuuden tuotteita koskevista huhuista ja raporteista”, kertoo Applen toimitusjohtaja Tim Cook. Applen osake oli ennen varsinaista kaupankäyntiaikaa voimakkaassa nousussa.

Applen laimennettu osakekohtainen tulos oli 2,10 dollaria osakkeelta, kun analyytikoiden konsensus oli 2,02 dollaria osakkeelta. Viime vuoden vastaavana ajanjaksona Applen osakekohtainen tulos oli 1,9 dollaria. Liikevaihto oli 52,9 miljardia dollaria, kun analyytikot olivat odottaneet 53,02 miljardin liikevaihtoa. Applen iPhone puhelimia toimitettiin 50,8 miljoonaa kappaletta konsensusennusteen ollessa 52 miljoonaa kappaletta.

Apple ohjeistaa 43,5 -45,5 miljardin liikevaihtoa vuoden kolmannelle neljännekselle.

Applesta on tullut Nokian liikekumppani

Apple oli aikoinaan Nokian pahin kilpailija, mutta nyttemmin yhtiöt ovat sopineet yhteistyöstä liiketoiminnassa. Apple ja Nokia ovat myös selvittäneet tulevia yhteistyömahdollisuuksia digitaalisessa terveydenhuollossa. Nokia ja Apple ovat luopuneet kaikista yhtiöiden väliseen patenttikiistaan liittyvistä kanteista ja sopineet monivuotisesta patenttilisenssistä.

Yhteistyösopimuksen mukaan Nokia toimittaa Applelle verkkoinfrastruktuurituotteita ja -palveluita. Nokian digitaalisen terveydenhuollon tuotteet, joita myytiin aiemmin Withings-brändin alla, palaavat Apple Store -myymälöihin ja -verkkokauppoihin.

Myös jo aiemmin julkaistu Nokian toisen vuosineljänneksen tulos oli hyvä. Nokian huhti–kesäkuun oikaistu liiketulos kasvoi 73 prosenttia 574 miljoonaan euroon, kun taas liikevaihto supistui hieman 5,6 miljardiin euroon edellisvuoden 5,7 miljardista eurosta.

Toimitusjohtaja Rajeev Surin mukaan huhti-kesäkuun tuloksen taustalla olivat Nokia Technologies -liiketoiminnan erinomainen tulos sekä verkkoliiketoiminnan vahvat bruttokateprosentit ja entisestään parantunut liikevaihto.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös