Yritysuutiset

Lehto laajentaa toimintaansa Ruotsissa

Lehdon kasvu on tänä vuonna ollut hurjaa. Nyt yritys laajentaa toimintaansa Ruotsissa.

Lehto Group Oyj on 14.8.2017 allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan se perustaa uuden tytäryhtiön Ruotsiin. Yhtiön toiminimeksi tulee Lehto Sverige AB. Lehto Group Oyj tulee omistamaan 88 % ja neljä ruotsalaista vähemmistöosakasta yhteensä 12 % yhtiön osakekannasta. Vähemmistöosakkailla on kokemus Ruotsin markkinoilta, erityisesti asuntorakentamisesta Tukholman seudulla.

Uuden yhtiön kautta Lehto tarjoaa asuntojen, toimitilojen ja hyvinvointitilojen talousohjattua rakentamista koko Ruotsin alueella, mutta alkuvaiheessa erityisesti Tukholman seudulla. Yhtiössä tulee aluksi työskentelemään seitsemän työntekijää.

Lehto Sverige AB aloittaa ensimmäisen asuntorakentamishankkeensa Märstassa Tukholman pohjoispuolella alkuvuodesta 2018. Hanke, joka odottaa kaavasuunnitelman hyväksymistä, käsittää noin 70 asunnon kokonaisuuden, ja sen rakentaminen tapahtuu vuosina 2017-2019.

”Viemme nyt talousohjatun rakentamisen konseptin Ruotsiin. Kiinnostus toimintamalliimme on ollut erittäin korkea ja uskomme, että voimme skaalata talousohjatun mallimme myös Ruotsin markkinoille”, kertoo Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto.

Uuden yhtiön perustamisella ei ole vaikutusta vuoden 2017 taloudelliseen näkymään.

Talousohjattu rakentaminen tuo kilpailuetua

Koska rakennussuunnitelmat määrittävät hyvin pitkälti toteutuvat rakennuskustannukset, mahdollistaa integroitu suunnittelu ja toteutus alhaisemmat rakennuskustannukset.

Aikaisemmin suunnittelusta on vastannut yksi yritys ja rakentamisesta toinen. Panostamalla suunnitelmaan enemmän, voidaan rakentamisvaiheessa säästää. Lehdon talousohjatun rakentamisen konsepti tarkoittaa sitä, että nämä kaksi funktiota on yhdistetty saman yrityksen sisään.

Lehdon talousohjatun rakentamisen konseptilla menee lujaa

Toukokuussa Lehto konserni antoi positiivisen tulosvaroituksen ja kertoi entistä kovemmista liikevaihdon kasvuodotuksista. Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 92,7 prosenttia suurempi edellisvuoteen verrattuna. Nyt yritys perustaa uuden tytäryhtiön Ruotsiin.

Lehdon osakkeenomistajilla on ollut hyvä vuosi.

Lehto on ollut hyvä sijoituskohde

Kommentoi
Ylös
>