Sijoitusideat

Tubecon tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää video- ja vaikuttajamarkkinoinnin räjähdysmäistä kasvua

Tubecon yhdistää YouTuben sisällöntuottajat, heidän faninsa ja brändit yhteisten fyysisten tapahtumien kautta.

Tubecon yhdistää brändin, tubettajan ja fanin.

-KAUPALLINEN YHTEISTYÖ-

Tubecon yhdistää YouTuben sisällöntuottajat, heidän faninsa ja brändit.

Kaksikymppiset ja heitä nuoremmat ovat eivät enää ole television ja printtimedian tavoitettavissa. YouTubesta on tullut teini-ikäisten suosituin media ja verkossa toimivista sisällöntuottajista on tullut kaikista vaikuttavampia julkisuuden henkilöitä. Brändit etsivät jatkuvasti keinoja päästä nykynuorison tietoisuuteen. Syyt epäonnistumiseen löytyvät usein puutteista ymmärtää digitaalisten alustojen ekosysteemi ja yhteisöllisyyteen perustuvan interaktion lainalaisuudet.

Tubeconilla on ratkaisu ongelmaan.

Tubecon yhdistää isot yleisötapahtumat ja nuorison suosiman yhteisöllisen sosiaalisen median. Tubeconin järjestämät tapahtumat yhdistävät kaikki toimialan toimijat keskenään riippumatta siitä mitä digitaalista alustaa he käyttävät. Tubecon uskoo yhteistyöhän sisällöntuottajien kanssa, jossa brändit integroidaan saumattomasti yhteen Youtubessa tuotetun sisällön kanssa.

Tubeconin järjestämät tubettajatapaamiset ovat saaneet suuren suosion ja osallistujämäärän kasvu on nopeaa. Kaikkiaan Tubecon-tapahtuma on järjestetty 17 kertaa, ja Tubecon on saanut liikkeelle yhteensä 750 sisällöntuottajaa ja yli 60 000 seuraajaa.

Tubecon yhdistää tubettajat, fanit ja brändit yhteisen tapahtuman muodossa.

Yrityksillä kestää keskimäärin kolme vuotta, ennen kuin ne pääsevät voiton puolelle. Tubecon on kuitenkin päässyt voitolle ensimmäisestä järjestämästään tapahtumasta lähtien. Samalla sekä sisällöntuottajien, että sponsorien asiakkuuksista on onnistuttu pitämään kiinni.

Nykyisten tapahtumien lisäksi Tubecon kehittää mobiilipelaajille suunnattua yhteisöllisen pelaamisen konseptia ja tähtää myös muodin ja kauneuden ympärille suunnattuihin tapahtumiin. Tubeconin Instagram tileillä on 150 000 seuraajaa ja yritys kehittää tähdet, fanit ja brändit yhdistävää mobiilisovellusta.

Tubeconin tapahtumissa myytävät oheistuotteet, kuten hupparit, T-paidat ja laukut, käyvät hyvin kaupaksi. Tubecon kehittää myös lisensoituja tuotteita, jonka kautta Tubeconin brändillä myytävien tuotteiden lukumäärää voidaan kasvattaa entisestään. Esimerkiksi Black Eye Lensesin kanssa kehitetään Verkkokauppa.comissa myytäviä älypuhelimien linssejä.

Näyttöä kansainvälistymisestä

Tubeconin suosiosta kertoo, että ruotsalaiset nuorisomessujen järjestäjät ottivat yhteyttä Tubeconiin ja pyysivät heitä järjestämään Tubecon-tapahtuman myös Ruotsissa. Nyt Tubecon on järjestänyt jo 13 maanlaajuista Tubecon-tapahtumaa Ruotsissa ja keväällä 2017 järjestettiin Tubecon-tapahtuma Espanjassa.

Näistä tapahtumista saadut kokemukset ovat varsin positiivisia. Ruotsalaiset sisällöntuottajat arvostavat Tubeconin yhteisen kehittämisen konseptia ja Tubeconin brändille on tilaa Ruotsin markkinoilla. Sijoittajan kannalta positiivista on myös se, että Tubeconin konsepti on osoittanut skaalautuvuutensa ja mikä tärkeintä, että se taipuu erilaisiin kielellisiin, kulttuurillisiin ja muihin markkinakohtaisiin tarpeisiin.

Rahoituksella voimaa kasvuun

Tubecon visiona on kehittyä yleiseurooppalaiseksi tapahtumanjärjestäjäksi. Euroopan ulkopuoliseen kansainväliseen kasvuun Tubecon pyrkii lisensoinnin kautta. Tubecon ei ole Euroopan ainoa toimija, mutta Tubecon on alan ainoa toimija, joka suunnitelee euroopanlaajuista laajentumista lisensoimisen kautta. Myös Tubeconin useat eri digitaaliset alustat yhdistävä strategia on ainutlaatuinen.

Viimeistelyä vasten olevia neuvotteluita tapahtumien järjestämiseksi vuosina 2017 ja 2018 on käyty Saksassa, Virossa, Norjassa, Sveitsissä, Itävallassa, Tanskassa, Alankomaissa, Latviassa ja Romaniassa. Lisäksi on käyty alustavia neuvotteluita tapahtumien järjestämiseksi Lähi-itään, Bulgariaan, Intiaan ja Italiaan.

Tubecon on jo kerännyt 500 000 euron siemenrahoituksen digitaaliseen mediaan keskittyvältä pääomasijoittajalta. Nyt haettavalla joukkorahoituskierroksella Tubeconin arvostukseksi muodostuu 5 miljoonaa euroa.

Uudet asiakkuudet syntyvät tapahtumien järjestämisen kautta

Tubeconin järjestämät tapahtumat luovat luontaisen pohjan uusien liiketoimintakumppanuuksien synnylle. Ajan kanssa uusista kumppanuuksista syntyy liikevaihtoa muun muassa lisensoinnin, sponsoroinnin ja uusien formaattien kautta.

Tubeconin tapahtumat järjestetään yhteistyössä paikallisen toimijan kanssa. Paikallinen toimija maksaa Tubeconille minimimaksun, jonka lisäksi Tubecon saa pienen osan sponsorimyynnin, lippujen ja oheistuotteiden synnyttämästä liikevaihdosta. Paikallinen järjestäjä huolehtii lokaaleista sponsoreista Tubeconin keskittyessä kansainvälisten sponsoreiden hallintaan.

Tubecon tarjoaa paikallisille järjestäjille osaamistaan 60-sivuisen ja testatun tapahtumaohjekirjan, yhteisön kehityksen tuen ja tuotekehityksen ohjauksen muodossa.

Tapahtumat markkinointiviestinnän ammattilaisille

Tubecon Industry Day on kattava ja laaja-alainen median, brändien ja sisältötoimistojen ammattilaiset yhteen keräävä tapahtuma. Puhujina nähdään maailman johtavia video-ja vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntijoita, jotka kertovat miten videolla ja vaikuttajamarkkinoinnilla tuetaan organisaation liiketoimintaa. Tapahtuma tuo yrityksille työkalut jolla videomarkkinoinnin mahdollisuudet muutetaan konkreettiseksi tulokseksi.

Tubeconiin pääsee sijoittamaan Invesdorin kautta. Jaettava omistusosuus on 6,98 – 19,35 prosenttia ja yrityksen arvoksi on määritelty 5 miljoonaa euroa. Joukkorahoituskampanja on käynnissä elokuun loppuun asti.

Kommentoi
Ylös
>