Osakesäästäjien aamupala

Saksan vaalitulos ei järkyttänyt markkinoita, maan Ifo-indeksi lievä pettymys

Saksan liittopäivävaalien tulos otettiin markkinoilla vastaan maltillisesti, sillä indeksit päätyivät maanantaina lähes perjantain tasolle. Valuuttamarkkinoilla nähtiin maanantaina liikkeitä vaalituloksen myötä, kun euro heikentyi suhteessa dollariin. Tiistaiaamuna yhdellä eurolla saa noin 1,184 dollaria.

Saksan Ifo-indeksi jäi maanantaina odotuksia heikommaksi päätyen syyskuussa tasolle 115,2 (elokuun lukema 115,9), ennusteen oltua 116,0. Indeksi säilyi kuitenkin edelleen selvästi pitkän aikavälin keskiarvon yläpuolella, mikä on 102,1. Heikompi indeksiluku selittyy erityisesti tehdasteollisuuden yritysten heikentyneenä näkemyksenä nykytilanteesta.

 

 

Metsolta uusi aiempaa fokusoituneempi organisaatiorakenne

Metso kertoi maanantaina lisäävänsä yhtiön liiketoiminta-alueiden lukumäärän seitsemään ensi vuoden alusta alkaen. Uudet liiketoiminta-alueet tulevat olemaan  Mining Equipment, Aggregates Equipment, Minerals Services, Minerals Consumables, Recycling, Valves ja Pumps. Metson nykyiset raportointisegmentit Minerals ja Flow Control säilyvät muuttumattomina.

Metson uusi organisaatiorakenne vauhdittaa yhtiön strategian toteutumista vahvistamalla sen palvelu- ja tuoteliiketoimintoja mineralienkäsittelyn ja virtauksensäädön markkinoilla. Kasvua haetaan pääasiassa orgaanisesti, mutta myös yritysostojen avulla.

Uuden organisaatiorakenteen liiketoiminnot rakentuvat samanlaisen asiakas-, kilpailu- ja liiketoimintadynamiikan ympärille. Tämä mahdollistaa Metsolle fokusoidumman ja ketterämmän organisaation.

 

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

https://www.osakeliitto.fi/jasenyys/liity-jaseneksi/

Kommentoi
Ylös
>