Sijoitusideat

Tässä Inderesin TOP3-osakesuosikit

Orava Asuntorahastosta on jo kaksi kilpailevaa ostotarjousta. Ostotarjoukset tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden hyötyä tilanteesta, arvioi Inderes.

Investors Housen vapaaehtoinen julkinen ostotarjous Orava Asuntorahastosta ei ole heijastunut täysimääräisenä Oravan osakekurssiin, Inderes arvioi aamukatsauksessaan. Orava on yksi Inderesin TOP3-osakelistan osakkeista.

Oravan hallitus kertoi 24.8. alkavansa kartoittaa mahdollisuuksia kilpailevien ostotarjouksien saamiseksi ja 20.9. Elite Varainhoito teki indikatiivisen kilpailevan ostotarjouksen.

Elite ehdottaa muuttavansa Orava Eliten hallinnoimaksi erikoissijoitusrahastoksi, ja osakkeenomistajat saisivat vastineena Eliten hallinnoiman rahaston rahasto-osuuksia. Toteutuessaan Oravan osakkeenomistajat saisivat arviolta 92 prosentin yhtiön nettovarallisuudesta, josta vähennettäisiin vielä lunastuspalkkio lunastustilanteessa.

”Odotamme Eliten ja IH:n ostotarjousten tukevan Oravan osaketta ja näemme osakkeessa edelleen lyhyen tähtäimen nousuvaraa”, Inderes toteaa.

Tosin Orava Asuntorahaston pääomistajat eivät viime torstaina julkaistussa tiedotteessaan pidä Eliten tarjousta Oravan osakkaiden edun mukaisena ja ilmoittivat vastustavansa sitä. Lisäksi pääosakkaat ilmoittivat tiedotteessa näkevänsä Eliten tarjouksessa huomattavia riskejä ja epävarmuuksia.

Inderes uskoo kuitenkin Oravaan myös muista syistä. ”Hinnoitteluvirheen korjaantumisen ja mahdollisten muiden ostotarjousten lisäksi Inderes näkee Oravassa nousuvaraa IH:n aikaansaamien uudistusten myötä.”

Oravan suurimmat omistajat ovat jo hyväksyneet Investors Housen ostotarjouksen ja IH tulee siten saavuttamaan vähintään 10,4 %:n omistuksen Oravassa.

Toinen TOP3-listan osake on metsäkonevalmistaja Ponsse.

”Ponssen markkinakysyntä jatkuu vahvana tärkeillä Suomen ja Ruotsin markkinoilla vuosina 2017 ja 2018 luoden Ponssen koneille hyvän pohjakysynnän. Yhtiön vahva asema nopeimmin kasvavilla markkinoilla Brasiliassa ja Venäjällä on hyödyllinen ko. talouksien asteittain toipuessa. Odotamme Ponssen liikevaihdon kasvavan yli 9 % vuonna 2017 ja 7 % vuonna 2018 huollon kasvaessa uuslaitemyyntiä vauhdikkaammin”, Inderes toteaa.

Ponssen osake on analyysitalon laskelmien mukaan kuluvan ja ensi vuoden P/E-kertoimilla (Inderes: 14,3x ja 13,0x) arvostettu noin 30 prosenttia alle vertailuryhmän mediaanin. ”Arvostusero on mielestämme perusteettoman suuri”, Inderes toteaa.

Kolmas osakesuosikki on Alma Media, alkuvuonna vahvat tuloskasvulukemat. Myös näkymät loppuvuoden suhteen ovat kokonaisuutena positiiviset.

”Digiliiketoimintojen kasvu on vahvaa, mikä yhdessä tehostustoimien kanssa nostaa selvästi kannattavuutta”, Inderes arvioi.

Alma Median arvostustaso on Inderesin mukaan edelleen houkutteleva digitaalisen liiketoiminnan voimakkaaseen tuloskasvuun, vahvaan kassavirtaan ja osinkotuottoon nähden. P/E-kerroin jää lähivuosina noin 14x.

Kommentoi
Ylös
>