Yritysuutiset

Peliyhtiö Rovion listautumisanti keskeytettiin ylimerkinnän vuoksi

Rovion osakkeiden yleisöanti yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa on ylimerkitty.

Angry Birds -hittipelin  luoja peliyhtiö Rovio Entertainment ilmoitti 5.9. suunnittelevansa listautumisantia ja osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsingin päälistalle.

Listautumisanti koostuu yleisöannista yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa ja private placement -järjestelyistä institutionaalisille sijoittajille Suomessa ja kansainvälisesti. Merkinnän alustava hintaväli oli 10,25 – 11,50 euroa.

Rovio on maailmanlaajuisesti toimiva peleihin keskittyvä viihdeyhtiö, joka luo, kehittää ja julkaisee mobiilipelejä sekä harjoittaa lisensointiliiketoimintaa eri viihde- ja kuluttajatuotekategorioissa. Rovio tunnetaan parhaiten sen luomasta maailmanlaajuisesta Angry Birds -brändistä, joka alkoi huippusuosioon nousseena pelinä ja on sittemmin laajentunut useisiin muihin peleihin, animaatiosarjoihin, Angry Birds -elokuvaan, aktiviteettipuistoihin ja erilaisiin kuluttajatuotteisiin.

Listautumisannin tavoitteena on tukea Rovion kasvustrategian toteuttamista ja lisätä strategista joustavuutta. Listautuminen Nasdaq Helsinkiin mahdollistaa Rovion pääsyn pääomamarkkinoille ja yhtiön omistuspohjan laajenemisen.

Listautumisen uskotaan myös parantavan Rovion brändin tunnettuutta yhtiön asiakkaiden, mahdollisten tulevien työntekijöiden ja sijoittajien keskuudessa sekä pelialalla yleensä, mikä vahvistaa Rovion kilpailukykyä. Listautuminen mahdollistaisi myös osakkeiden tehokkaamman käytön vastikkeena mahdollisissa yritysostoissa sekä henkilöstön palkitsemisessa.

Listautumisanti koostuu sekä osakemyynnistä että osakeannista, jossa yhtiö laskee liikkeelle uusia osakkeita. Osakeannin tavoitteena on kerätä noin 30 miljoonaa euroa uutta pääomaa, joka on tarkoitus käyttää esimerkiksi Rovion kasvustrategian tukemiseen ja lainojen takaisinmaksuun.

Lue lisää Rovion listautumisesta täältä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös