Yritysuutiset

Stockmann yhä syvemmällä vaikeuksissa – antoi tulosvaroituksen

Stockmann kauppaketju osakekurssi osakkeet

Kauppaketju varoittaa koko vuoden tulosennusteen jäävän aiemmin ilmoitettua alhaisemmaksi. Syynä on Lindexin liiketoiminnan ongelmat.

Stockmann arvioi nyt, että konsernin jatkuvien toimintojen oikaistu liiketulos tulee olemaan suunnilleen samalla tasolla tai hieman heikompi kuin vuonna 2016.

Konserni arvioi Stockmann Retailin vuoden 2017 liiketuloksen paranevan liiketoiminnan suunnanmuutoksen edetessä suunnitelmien mukaisesti. Real Estate -yksikön odotetaan jatkavan vakaata ja kannattavaa tuloskehitystään.

Lindexin liikevoitto ensimmäisellä vuosipuoliskolla 2017 jäi selvästi edellisvuoden ennätystulosta alhaisemmaksi. Myynnin kehitys on parantunut syyskuussa, mutta neljännen vuosineljänneksen liikevoittoennustetta on alennettu.

Päivitetyn kuluvan vuoden tulosennusteen mukaan liikevaihto laskee Lindexin heikomman myynninkehityksen, myymäläverkoston sekä tuotevalikoiman muutosten takia. Jatkuvien toimintojen oikaistun liikevoiton odotetaan olevan suunnilleen samalla tasolla tai hieman heikompi kuin vuonna 2016.

Aiemmin Stockmann arvioi, että konsernin vuoden 2017 liikevaihdon laskevan myymäläverkoston ja tuotevalikoiman muutosten takia. Oikaistun liikevoiton odotetaan paranevan vuoteen 2016 verrattuna.

Stockmann kertoi lisäksi tehneensä Lindexin ja Retailin liikearvojen arvonalentumistestauksen. Testauksen seurauksena Stockmann tekee konsernin kolmannen neljänneksen tuloslaskelmaan noin 150 miljoonan euron alaskirjauksen liittyen Lindexin liikearvoon. Alaskirjaus raportoidaan oikaisuna, eikä sillä ole rahavirtavaikutuksia.

Kauppaketju on ollut vaikeuksissa jo pitkään.

Elokuussa julkaistussa toisen kvartaalin osavuosikatsauksessa kauppakonserni kertoi, että sen liikevaihto jäi toisella vuosineljänneksellä 281 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli yli 320 miljoonaa. Vertailukelpoisen liiketoiminnan liikevaihto laski 4,0 prosenttia.

Liiketulos jäi 14,6 miljoonaan euroon, kun viime vuonna liiketulos oli 17,5 miljooonaa. Tulos jäi selvästi odotuksista, sillä Factsetin tietokannan mukainen konsensuennuste oli 21 miljoonan euron liikevoittoa.

Kauppaketjun osakekurssi kääntyi jo eilen 2,5 prosentin laskuun. Todennäköisesti kurssilasku jatkuu tänään tulosvaroituksen vuoksi.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös