Talouden trendit

Harvardin yliopiston professori: Bitcoinin arvo tulee romahtamaan

Harvardin yliopiston professori Kenneth Rogoff näkee sääntelyn ja muiden kryptovaluuttojen uhkaavan Bitcoinin arvoa.

Viime kesänä Bitcoin-markkinoiden arvo ylitti 170 miljardin dollarin rajapyykin. Arvo on lähes kymmenkertaistunut vuoden alusta. Nyt kansainvälisen valuuttarahaston entinen pääekonomisti ja Harvardin yliopiston taloustieteen professori Kenneth Rogoff povaa Bitcoinin romahdusta: ”On typerää kuvitella, että Bitcoin korvaisi keskuspankkien ohjaaman valuutan. Hallitukset voivat sallia pienimuotoiset Bitcoin-transaktiot, mutta ei suuremman mittakaavan maksusuorituksia.”, professori jyrähtää.

Bitcoinin asema on paineessa muun muassa kasvaneen kilpailun takia. Kilpailevia kryptovaluuttoja syntyy kasvavaa vauhtia, joista markkina-arvoltaan suurimmat ovat Ethereum ja Ripple.

”Valtiot voivat rampauttaa Bitcoinin arvon säätelemällä sitä. Sääntely on välttämätöntä veronkierron ja rikollisuuden minimalisoinnin kannalta.”, professori lisää.

Hän ottaa esimerkiksi Japanin, jossa Bitcoin on jo varsin suosittu. Kasvun odotetaan jatkuvan höllän sääntelyn ansiosta. On olemassa kuitenkin vaara, että valtio alkaa säännellä Bitcoinia uudella lainsäädännöllä. Lisäksi japanilaiset pankit ovat jo luomassa omaa kryptovaluuttaa, jonka arvo perustuu japanin yeniin. Isojen toimijoiden, kuten pankkien tullessa toimialalle sääntelyn mahdollisuus kasvaa.

Vaihtoehtoisen näkemyksen esittävät Blockchainin perustaja ja toimitusjohtaja Peter Smith ja Snapchatin ensimmäinen sijoittaja Jeremy Liew. Parivaljakon mukaan Bitcoinin arvo voi nousta jopa 500 000 dollariin vuoteen 2030 mennessä, sillä Bitcoin-maksusuoritukset ovat kaksinkertaistuneet jo viimeisen viidentoista vuoden aikana.

Poliittinen epävarmuus Yhdysvalloissa, Britanniassa ja kehittyvissä maissa on lisääntynyt. Tämä tukee Smithin ja Liewin mukaan myös Bitcoinia. ”Tietoisuus Bitcoinista, korkea likviditeetti sekä helppo liikkuvuus geopoliittisten riskien jyllätessä tekee Bitcoinista ylivertaisen”, kaksikko luettelee.

Kolmanneksi Bitcoinin kasvua tukevaksi tekijäksi Smith ja Liew mainitsevat älypuhelinten läpimurron. Globaalisti 63 prosenttia matkapuhelimen käyttäjistä käyttää älypuhelinta ja vuoteen 2020 mennessä miljardin käyttäjän rajapyykki saavutetaan. Tämä mahdollistaa pankkipalveluiden saatavuuden yhä useammalle ihmisille, joka puolestaan tukee Bitcoinin arvoa.

5 kommenttia
 • Tiina Sutila sanoo:

  Ööh mikä tää blochainin toimari juttu on, lohkoketjulla ei nimittäin ole mitään toimaria. vai oletko käsittänyt taas vähän väärin kuten nykypäivänä niin moni ’toimittaja’

 • Bitcoin-tutkija Willy Woo on tehnyt mielenkiintoista analyysia siitä, että bitcoin-käyttäjien määrä tuplaantuu aina 12 kuukauden välein. Tätä vasten saa hyvää osviittaa siitä, että isoimmat arvonnousut saattavat olla vielä tulevaisuudessa ja kun se tapahtuu, niin kuinka paljon arvo voikaan nousta! 2-4-8-16-32-64-128-256-512-1024-2048….

  Lisää tietoa ja tietoa esim. bitcoiniin liittyvien google-hakujen määrästä löytyy tästä uutisesta:

  https://www.cryptocoinsnews.com/woos-law-bitcoin-users-double-every-12-months-major-factor-for-long-term-price-surge/

  Jos tuntuu siltä, että nyt olisi oikea aika ostaa Bitcoineja, Ethereumia tai Litecoineja, niin hyvään alkuun pääsee vaikka Coinbasessa. Maksut onnistuvat suomalaisilla pankkikorteilla ja siirrot molemmin puolin ovat aika helppoja. Tällä referral-linkillä saa 10$ tai reilun 8 euron aloitusbonuksen, jos kiinnostaa: https://www.coinbase.com/join/5971fba831abfb00c6e5cb25

 • bittinikkari sanoo:

  Muut kryptot ovat noudattaneet bitcoinin nousuja ja laskuja koko kryptojen aikakauden ajan. Tässä valossa muista kryptoista ei ole uhkaa.

 • Ylös
  >