Osakesäästäjien aamupala

Helsingin pörssin tuloskausi alkaa tiistaina, USA:ssa pankkien tulokset ylittäneet pääosin odotukset

Alkavasta viikosta on tulossa mielenkiintoinen, sillä Helsingin pörssin tuloskausi alkaa tiistaina Ponssen raportilla. Lisäksi rapakon takana tuloskausi jatkuu tällä viikolla mm. Netflixin, Goldman Sachsin ja Johnson & Johnsonin raporteilla.

Katalonian aluejohtaja Carles Puigdemontilta ei saatu maanantaina suoraa vastausta siihen, onko Katalonia julistautunut itsenäiseksi. Puigdemont korosti tiedotteessaan edelleen ainoastaan neuvottelutärkeyttä Espanjan kanssa. Ympäripyöreä vastaus tarkoittanee, että Espanja aloittaa artikla 155:n mukaiset toimet Katalonian itsehallinnon siirtämiseksi väliaikaisesti alaisuuteensa.

Helsingin pörssin kolmannen kvartaalin tuloskausi alkaa tiistaina, kun metsäkoneyhtiö Ponsse raportoi tuloksensa. Myöhemmin viikon aikana saadaan muun muassa Elisan raportti keskiviikkona, Telian tulos torstaina ja Metson lukemat perjantaina. Tuloskaudesta odotetaan kaiken kaikkiaan positiivista, sillä sekä euroalueen että Suomen talouskasvu on piristynyt viime aikoina.

Kiinan tuottajahinnat nousivat ennakoitua enemmän

Maanantaiyöllä Suomen aikaan saatiin Kiinasta inflaatiolukemia. Maan kuluttajahinnat nousivat syyskuussa ennusteiden mukaisesti 1,6 % vuositasolla. Tuottajainflaatio sitä vastoin kiihtyi ennakoitua enemmän ja oli syyskuussa vuositasolla +6,9 %.

Yhdysvaltain kolmannelta kvartaalilta odotetaan tuloskasvua

Analyytikot odottavat amerikkalaisyhtiöiltä keskimäärin 4,4 prosentin tuloksen ja liikevaihdon kasvua vuoden kolmannella kvartaalilla. Tähän mennessä raportoineista suurista nimistä pankit Citigroup, JPMorgan Chase & Co. ja Bank Of America ylittivät tulosennusteen, vaikka niiden kaupankäyntipalkkiot olivat laskusuunnnassa. Wells Fargo sitä vastoin tuotti tulospettymyksen, kun pankki joutui maksamaan miljardin dollarin verran kuluja, jotka liittyivät finanssikriisiä edeltävien kiinteistöluottojen tutkimuksiin.

 

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös