Osakesäästäjien aamupala

Saksan DAX ja USA:n Dow Jones ennätystasolle, Katalonian armonaika umpeutumassa

Osakkeet kallistuivat Euroopassa keskiviikkona, kun keskeisistä osakeindekseistä Stoxx Europe 600 kohosi 0,29 % ja Euro Stoxx 50 sulkeutui 0,33 % plussalle. Osakekursseja tuki euron ja punnan heikentyminen suhteessa dollariin. Dollaria tukivat maan yhtiöiden vahvat tulosjulkistukset ja odotukset joulukuun koronnostosta.

Saksan DAX (+0,37 %) sulkeutui keskiviikkona kaikkien aikojen ennätystasolle 13043,03 pisteeseen. Nousussa olivat euron heikentyminen myötä mm. autoalan yhtiöt Volkswagenin (+0,97 %) ja BMW:n (+0,86 %) johdolla.

Katalonian armonaika umpeutuu torstaina

Espanjan pääministeri Rajoyn antama armonaika Katalonian aluejohtaja Puigdemontille umpeutuu torstaina klo 11 Suomen aikaan. Puigdemontin tulisi ennen sitä ilmoittaa, ettei Katalonia julistaudu itsenäiseksi, tai muutoin Espanja aloittaa toimet alueen itsehallinnon siirtämisestä keskushallinnolle. Nähtäväksi jää siis kuinka Puigdemont reagoi tilanteeseen.

Telialta odotusten mukainen raportti torstaiaamuna

Elisan kilpailija Telia kertoi lukemansa torstaiaamuna. Yhtiön raportti osui varsin hyvin analyytikoiden odotuksiin. Telia takoi Q3:n aikana liikevaihtoa 19628 miljoonaa kruunua, mikä oli noin 9 % vertailukautta alhaisempi. Laskua selitti erityisesti Telian Yoigo-operaattorin divestointi. Telian oikaistu käyttökate laski vastaavasti 3,6 % vertailukaudesta ja oli 6604 miljoonaa kruunua. Telia piti ohjeistuksensa ennallaan. Yhtiö arvioi vuoden 2017 orgaanisen käyttökatteen jatkuvista toiminnoista ilman kertaluontoisia eriä olevan viime vuoden tasolla.

Sijoittajien usko IBM:ään palautumassa

Wall Street sulkeutui keskiviikkona ennätystasolle, kun Dow Jones-indeksi (+0,7 %) sulkeutui ensimmäistä kertaa yli 23 000 pisteen. Dow Jonesin vahvaa kehitystä siivitti IBM:n (+8,86 %) huima kallistuminen. Sijoittajat ovat alkaneet uskomaan teknologiajätin pahimman olevan nyt takana, kun yhtiön kolmannen kvartaalin raportti antoi jo toivoa paremmasta.

 

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös