Markkinakommentit

Japanin osakemarkkinat hyvässä vedossa

Japanin Nikkei-osakeindeksin markkina-arvo on yli kaksinkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana. Vuodessakin indeksi on noussut lähes 30 prosenttia.

Japanin Nikkei-osakeindeksin markkina-arvo on yli kaksinkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana. Vuodessakin indeksi on noussut lähes 30 prosenttia.

Nousevan auringon maan osakemarkkinat ovat olleet päämarkkina-alueista ylivoimainen voittaja viimeisten 2-3 kuukauden aikana, muistuttaa sijoitusjohtaja Samu Lang Taalerin markkinakatsauksessa.

Syitä Japanin hyvään vireeseen on useita.

”Japani on ollut pitkään hyvin aliomistettu markkinasegmentti globaaleissa osakesalkuissa. Viime aikojen uutisvirta makrotaloudesta ja yrityssektorilta on ollut hyvin rohkaisevaa. Kotimainen kysyntä on vihdoin ollut kasvussa suhteessa ja yritysten tuloskasvu on ollut selvästi vahvinta länsimaissa.”

Japanin osakemarkkinat ovat myös poikkeuksellisesti erkaantuneet jenin ja dollarin valuuttaparin kehityksestä. Vaikka jeni on vahvistunut Yhdysvaltojen dollaria vastaan vuoden vaihteesta, paikalliset osakemarkkinat ovat silti Langin mukaan nousseet mukavasti.

Edelliset merkit ovat Langin mukaan rohkaisevia.

”Sijoittajat todennäköisesti jatkavat Japanin osakemarkkinoiden painon nostamista salkuissaan. On hyvä muistaa, että maan osakemarkkinat (TOPIX) ovat vasta puhkaisemassa yli 10 vuoden takaisia huippuja ylöspäin ja 1990 luvun alun huippuihin on vielä runsaasti matkaa, vaikka laskentaan otettaisiin mukaan yhtiöiden maksamat osingotkin.”

Jeni on heikentynyt suhteessa dollariin selvästi vuoden 2012 jälkeen, kuten alla oleva kuvaaja näyttää. Tämä on ollut positiivista Japanin vahvalle vientisektorille.

dollari jeni valuuttakurssi valuutat

Japanin mahdollisuudet on nähnyt myös varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management.

Yhtiön päästrategin, Luca Paolinin mukaan Japanin osakemarkkinoita tukevat Japanin keskuspankin jatkamat tukiostot, nykytilan jatkuminen Shinzo Aben uudelleenvalinnan ansiosta, hyvä arvostustasot ja vakaa talousdata.

Kommentoi
Ylös
>