Markkinakommentit

Sijoitusstrategi suosii Japanin ja euroalueen osakkeita

Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini uskoo euroalueen ja Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden arvostuseron kaventuvan.

”Osakemarkkinoiden nousu voi olla lähestymässä loppuaan, mutta on paljon merkkejä siitä, että lyhyellä aikavälillä kasvu jatkuu”, sanoo Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

Maailman talousnäkymät ovat valoisat, osakemarkkinoiden arvostustasot ovat kohtuulliset ja yritysten kannattavuus näyttää olevan terveellä pohjalla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö markkinoilla olisi varoitusmerkkejä – kuten mahdollinen likviditeetin kiristäminen, varsinkin Yhdysvaltain keskuspankilta.

Koska joukkolainoihin on virrannut pääosa sijoitusvaroista viime kuukausina, sijoittajat eivät vaikuta odottavan osakemarkkinoiden nousua liian innokkaasti, Paolini toteaa.

Osakkeet ovat edelleen Pictetin suosiossa. Dollarilla on nousupaineita.

”Meillä on mielestämme syytä pitää ylipaino osakkeissa ja alipaino joukkolainoissa. Valuutoissa olemme nostaneet Yhdysvaltain dollarin ylipainoon. Hintapaineet valuutan tukemiseksi todennäköisesti kasvavat USA:ssa, kun väliaikaiset inflaatiota hidastavat tekijät heikkenevät”, Paolini toteaa.

Euroalue ja Japani ovat edelleen osakemarkkinoiden kirkkaimmat tähdet.

Paolinin mukaan Japanin osakemarkkinoita tukevat Japanin keskuspankin jatkamat tukiostot, nykytilan jatkuminen Shinzo Aben uudelleenvalinnan ansiosta, hyvä arvostustasot ja vakaa talousdata.

Myös euroalueen kasvu ylittää pitkän aikavälin trendin – kasvu näyttää olevan varmalla pohjalla euroalueen reunavaltioissa, erityisesti Italiassa, mikä on rohkaisevaa.

Yhdysvaltalaisten osakkeiden korkeammat arvostukset suhteessa eurooppalaisiin osakkeisiin ovat heikosti perusteltuja, kun verrataan talouden fundamentteja omaisuusluokan arvostuksiin.

”Uskomme eron kaventuvan”, päästrategi ennustaa.

Kehittyvien markkinoiden osakkeiden kehitystä painaa Paolinin mukaan jatkossa todennäköisesti dollarin vahvistuminen sekä sijoittajien yltiöoptimistinen mieliala.

Toimialoista teknologia on ollut vahva ala vuonna 2017 ja siinä on vielä lyhyellä aikavälillä kasvupotentiaalia ennen vuodenvaihteen voittojen kotiuttamista. Pictet pitää ylipainon finanssisektorissa: se on ainoa syklinen toimiala, joka näyttää edulliselta.

Paolinin mukaan dollari näyttää olevan valmiina nousuun vuoden loppua lähestyttäessä.

”Näemme dollarissa nousupotentiaalia, etenkin koska markkinat pysyvät itsepäisesti lyhyenä dollari-indeksissä.”

Yhdysvaltojen valtionlainoilla on nousuvaraa viimeaikaisten myyntien jälkeen. Paolinin mukaan niiden pitäisi toimia hyvänä suojana osakemarkkinoiden äkillisiä korjausliikkeitä vastaan, ja ne näyttävät edullisilta verrattuna eurooppalaisiin joukkolainoihin.

”Lyhyellä aikavälillä kehittyvien markkinoiden joukkolainat sekä kulta voivat kärsiä Yhdysvaltojen dollarin vahvistumisesta”, päästrategi ennustaa.

Tarjouksia ja palveluja SalkunRakentajan lukijoille

SalkunRakentajan yhteistyökumppanit tarjoavat sijoittamisesta ja taloudesta kiinnostuneille lukijoille etuja ja palveluita. 

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös