Osakeanalyysit

Nokia nousi Nordean mallisalkkuun – ”arvostus houkutteleva”

Nokia osakekurssi osakkeet pörssi sijoittaminen talous

Lähes 20 prosentin kurssilaskun jälkeen Nokian arvostus on houkuttelevalla tasolla, arvioi Nordea.

Nokian kolmannen neljänneksen tuloksen ja ensi vuoden varovaisen ohjeistuksen jälkeinen kurssireaktio oli mittakaavaltaan liian suuri, Nordea toteaa viikkokatsauksessaan.

“Yhtiölle tärkeän verkkoliiketoiminnan tasaantuminen vaikuttaa viivästyneen vuodella markkinoiden aikaisempaan ennusteeseen nähden, mutta ero ei ole kovin merkittävä aikaisempaan näkemykseemme”, pankki arvioi.

Nokia arvioi verkkomarkkinoiden laskevan ensi vuonna 2‐5 prosenttia ja analyytikot ovat odottaneet verkkomarkkinoiden kehityksen tasaantuvan. Nordean mielestä Nokian näkemys verkkomarkkinoiden kehityksestä on kuitenkin konservatiivinen. Ohjeistuksen alalaita kuvaa enemmänkin tilannetta, jossa markkinakehitys olisi selvästi Nokian omia odotuksia heikompi.

Nordean odottaa Alcatel‐integraation synergiahyötyjen näkyvän kannattavuusparannuksena haastavista markkinaolosuhteista huolimatta. Lisäksi Nokian patenttiportfolio vakauttaa tuloskuntoa, Nordea uskoo.

“Ennustamme Nokia patenttiportfolion tuottavan ensi vuonna 1,2 –1,4 miljardia euroa riippuen mm. Nokian ja Kiinalaisen Huawein mahdollisesta patenttisovusta ensi vuoden aikana. Tämän lisäksi yhtiöllä on käynnissä olevia patenttineuvotteluja pienempien kiinalais‐ ja intialaistoimijoiden kanssa.

Osavuosikatsauksen tulospettymyksen ja kurssiromahduksen jälkeen Nokian osakkeen arvostus on jälleen houkutteleva, Nordea uskoo.

Pankki odottaa Nokian savuttavan 12 ‐13 prosentin kannattavuuden jo vuoden 2019 aikana kulusäästöjen tukemana. Nordea näkee osakkeessa hyvän riskin ja tuoton suhteen.

“Odotamme Nokian yhä yltävän 0,40 euron osakekohtaiseen tulokseen pidemmällä tähtäimellä, mikä antaisi osakkeelle P/E ‐luvun 10,5. Yhtiön tase on nettokassan viimeaikaisesta hupenemisesta huolimatta kohtalaisen vahva ja kevään osinkoehdotus 0,19 euroa antaa osinkotuotoksi 4,5 %.”

Viime viikolla myös sijoituskirjailija Mika Hyttinen otti Youtubessa kantaa Nokiaan sijoituskohteena. Hyttisen mielestä Nokia on kolmannen kvartaalin osavuosikatsauksen jälkeen sijoituskohteena erilainen kuin ennen tulosjulkistusta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös