Osakeanalyysit

Novo Nordisk – ratsasta megatrendillä

Megatrendit ovat nyt polttava puheenaihe sijoittajamedioissa.

Esimerkiksi Nordnetin rahapodi käsitteli megatrendejä kuukauden takaisella jaksossaan. Tämä on erittäin hieno juttu. Megatrendeissä on mahdollista saada erittäin hyvät tuotot ja ne kannattaa pitää mielessä sijoituspäätöstä tehdessä.

Uusimmassa videossani nostan esille vielä yhden megatrendin: keskiluokkaistumisen.

Novo Nordisk on keskiluokkaistumisen merkittävä hyötyjä. Novo Nordisk on globaalisti toimiva tanskalainen lääketeollisuusyritys, joka tunnetaan etenkin diabetes- ja hemofilialääkkeistään sekä kasvuhäiriöhoitojen ja vaihdevuosien hormonihoidon kehittäjänä.

Kiinassa ja muissa Aasian maissa talous kasvaa kovaa vauhtia. Talouden kasvaessa ja absoluuttisen köyhyyden vähentyessä ihmisten kulutusmahdollisuudet kasvavat.

Mitä tällä sitten on merkitystä Novo Nordiskille?

Keskiluokkaistumisella on useita vaikutuksia ihmisten elämäntapaan. Uusien kulutusmahdollisuuksien syntyessä osa käytettävissä olevista tuloista suuntautuu terveydelle huonoihin vaihtoehtoihin. Epäterveelliset elämäntavat tulevat siis mahdolliseksi yhä useammalle ihmiselle. Tämä johtaa diabeteksen jyrkkään kasvuun, josta Novo Nordisk suurimpana toimijana hyötyy.

Katso tarkempi analyysi ylläpitämältäni Beat the Market -kanavalta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös