Osakesäästäjien aamupala

Euroopan Q3-raportit tähän mennessä neutraaleja, korkeat odotukset näkyneet markkinoilla

Euroopan osakemarkkinat sulkeutuivat torstaina selvästi miinukselle, Stoxx Europe 600 -1,11 %. Kurssilasku olikin päivätasolla suurinta sitten kesäkuun ja johtui joidenkin yhtiöiden ennakoitua heikommista tulosraporteista sekä toisaalta siitä, että Yhdysvalloissa aloiteltiin kaupankäyntipäivää myös pakkasella. 

Euroopan tuloskausi on sujunut tähän mennessä neutraalisti, kun Stoxx Europe 600-indeksin yhtiöistä noin 78 % on raportoinut kolmannen kvartaalin lukemansa. Osakekohtainen tuloskasvu on kuitenkin hiipunut 7,6 prosenttiin vuoden ensimmäisen kvartaalin 26 prosentista ja toisen kvartaalin 18 prosentista. Tähän mennessä raportoineista yhtiöistä noin 51 % on ylittänyt analyytikoiden konsensusennusteen tuloksen osalta, mikä on alhaisin lukema sitten neljännen kvartaalin 2015. Erityisesti vientiyhtiöiden tuloksissa on näkynyt paineita euron vahvistumisen myötä. Sitä vastoin vahvasti kotimarkkinoilla toimivat yhtiöt ovat onnistuneet paremmin ylittämään odotukset.

Wall Street torstaina miinukselle, Japanissa ollut perjantaina niin ikään laskupäivä

Wall Street sulkeutui torstaina miinukselle, S&P 500 -0,38 %. Erityisesti teknologiayhtiöt olivat päivän aikana myyntipaineessa, NASDAQ -0,58 %. Kurssilaskun takana oli uutinen, jonka mukaan republikaanit saattavat lykätä yhteisöveron alentamista vuoteen 2019.

Japanissa on ollut perjantaina selvä laskupäivä, Nikkei 225 -0,82 %. Hong Kongissa loivaa nousua, Hang Seng +0,08 %. Tähän mennessä vuoden kolmannen kvartaalin tuloksensa raportoineista Japanin Topix-indeksin yhtiöistä noin 63 %:n tulos on kasvanut vuositasolla. Tulossumman osalta kasvua on kertynyt noin 16 %.

Perjantaina saadaan USA:sta alustava lukema marraskuun Michiganin Yliopiston kuluttajasentimentin kehityksestä. Ekonomistien konsensusennuste on 100,7, mikä olisi toteutuessaan sama taso kuin lokakuun lopullinen lukema. Kuluttajasentimentti on rapakon takana korkeimmalla tasolla nykyisen taloussyklin aikana.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös