Osakesäästäjien aamupala

Öljy- ja raaka-aineyhtiöt kurssilaskun takana

Euroopan osakemarkkinat sulkeutuivat tiistaina jälleen miinukselle, Stoxx Europe 600 -0,59 %. Laskupäivä oli Euroopan osakemarkkinoilla jo kuudes peräkkäinen kaupankäyntipäivä. Edes vahvat BKT-luvut Saksasta eivät tukeneet osakemarkkinaa riittävästi.

Saksan BKT kasvoi alustavan tilaston mukaan vuoden kolmannella kvartaalilla 0,8 % edellisestä kvartaalista, ennusteen oltua 0,6 %. Odotuksia vahvempi kvartaalitason kasvu oli erityisesti investointien ja kauppataseen ansiota. Sitä vastoin yksityinen kulutus ja julkiset menot pysyivät suhteellisen vakaana. Vuositasolla kasvua kertyi odotusten mukaisesti 2,3 %. Saksan vahvat BKT-luvut näkyivät euron vahvistumisena suhteessa dollariin. Yhdellä eurolla saa keskiviikkoaamuna noin 1,18 dollaria, kun vielä viikko sitten taso oli noin 1,16 USD.

Öljyn ja raaka-aineiden hintakehityksessä laskupainetta

Öljyn hintakehityksessä on ollut tiistaina ja keskiviikkona selvää laskupainetta, kun kansainvälinen energiajärjestö IEA alensi arviotaan tulevasta öljyn kysynnästä ja kertoi ylitarjonnan öljyn suhteen jatkuvan. Brent-öljy on halventunut viikon takaisesta noin 63,5 dollarin tasosta noin 61,5 dollariin.

Tiistaisen raaka-aineiden hintalaskun taustalla on huolet raaka-aineiden kysynnän suunnasta Kiinassa. Maan presidentti Xi Jinping on viemässä Kiinaan suuntaan, jossa absoluuttiset kasvutavoitteet eivät ole yhtä tärkeässä fokuksessa kuin aiemmin. Sitä vastoin ympäristöasiat, finanssisektorin riskien keventäminen ja tuloerojen tasaaminen ovat aiempaa enemmän keskiössä. Linja on maan talouskehityksen kannalta järkevä pitkällä aikavälillä, mutta voi vaikuttaa raaka-aineiden kysyntää alentavasti lyhyellä aikavälillä.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös