Osakesäästäjien aamupala

USA:n poliittinen epävarmuus painoi osakemarkkinoita perjantaina

Stoxx Europe 600 sulkeutui perjantaina selvästi 0,70 % miinukselle. Eurooppalaisyhtiöitä painoi USA:n poliittinen epävarmuus, kun Donald Trumpin entinen turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn myönsi valehdelleensa tutkinnassa, jossa selvitetään Venäjän osallisuutta USA:n presidentinvaaleihin. Seuraavaksi odotetaan paljastuksia uusista nimistä, joilla saattaisi olla kytköksiä Venäjän suuntaan.

Yksittäisistä maista Saksan DAX oli päivän häviäjiä laskien peräti 1,25 %. Lontoon FTSE 100 sitä vastoin päätyi perjantaina torstain tasolle. Euron kurssi suhteessa dollariin liikkuu maanantaiaamuna 1,184 tasolla.

Maanantaina Iso-Britanniasta saadaan rakennusalan ostopäällikköindeksi marraskuulta, jonka odotetaan päätyvän tasolle 51,0. Ostopäällikköindeksi on ollut selvässä laskutrendissä maan Brexit-päätöksen jälkeen.

Wall Street sulkeutui perjantaina loivasti miinukselle, S&P 500 -0,20 %. Osakkeita painoi luonnollisesti Flynn-tapaus myös rapakon takana.

Kuluvalla viikolla USA:sta saadaan makrodataa tiistaina ISM:n ostopäällikköindeksin muodossa. Keskiviikkona ja torstaina vuorossa ovat maan työmarkkinatilastot.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Kommentoi
Ylös
>