Sijoitusuutiset

Verouudistus tulee – jättipankki ennustaa osakemarkkinoiden kipuavan 25 prosenttia

Yhdysvalloissa senaatti hyväksyi presidentti Trumpin verouudistuksen. Jättipankki UBS uskoo uudistuksen antavan hurjaa vipua osakemarkkinoille.

Koko virkakauden jatkuneen kompuroinnin jälkeen presidentti Donald Trump on vihdoinkin saamassa yhden sulan hattuunsa. Trumpin voimakkaasti ajama verouudistus meni niukasti läpi senaatissa äänin 51-49. Yhtä senaattoria lukuunottamatta kaikki republikaanien senaattorit äänestivät lakiuudistuksen puolesta.

Ennen kuin Trump voi allekirjoittaa lain, tulee edustajainhuoneen ja senaatin saada yhdistettyä toisistaan poikkeavat versiot.

Verouudistus leikkaa tuloverotusta kaikissa tuloluokissa. Lisäksi yritysverotus laskee 35 prosentista 20 prosenttiin. Leikkaukset ovat väliaikaisia, eli jatkuvat vuoteen 2025 asti.

Veroalennus on mannaa erityisesti yrityksille ja varakkaammille kansalaisille, jotka saavat suhteellisesti suuremman verohyödyn kuin vähävaraisemmat. Varjopuolena on liittovaltion valtion alijäämän ja velan paisuminen entisestään. Kongressin verokomitean laskujen mukaan vaje paisuu 850 miljardilla eurolla.

Sijoitusmarkkinat tulevat luultavasti kuitenkin ottamaan lakimuutoksen riemuiten vastaan.

Hieman ennen senaatin äänestystä jättipankki UBS nimittäin arvioi, että lain läpimeno voisi saada osakemarkkinat suorastaan lentoon. Pankki uskoo S&P 500 -osakeindeksin kipuavan peräti 25 prosenttia verouudistuksen ansiosta. Pankki ennustaa S%P 500:n yltävän 3300 pisteeseen vuoden 2018 aikana.

Lain läpimeno on markkinoille yllätys, mikäli on uskominen UBS:ää. Sen mukaan ennen senaatin äänestystä markkinat olivat odottaneet sen läpimenoa vain 20 – 40 prosentin todennäköisyydellä.

Markkinoille hyöty verouudistuksesta tulee ennen kaikkea yritysverotuksen rajusta pudotuksesta. UBS laskee, että verouudistus nostaa yritysten osakekohtaisia tuloksia 6,5 – 9,5 prosenttia.

Alla olevalla videolla uutistoimisto Bloombergin videolla Leuthold Group -yhtiön sijoitusstrategi Jim Paulsen kommentoi verouudistuksen vaikutuksia sijoitusmarkkinoille.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös