Markkinakommentit

Sijoitusjohtaja markkinatilanteesta: Nyt kannattaa seurata sijoitussalkkua tarkemmin

Taalerin osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä arvioi Huomenta Suomen Markkinaraadissa, että ensi vuodesta voi tulla sijoittajille vaikea.

Osakemarkkinoilla on takanaan kahdeksan vuoden nousumarkkina, ja kuluva vuosikin on ollut tuottoisa. Heikkilän mukaan mukaansa on vaikea nähdä, että ensi vuonna päästäisiin samanlaisiin tuottoihin kuin kuluvana vuonna.

Korkomarkkinoilta ei ole tuottoja saatavissa, koska korot ovat niin alhaalla, toteaa Huomenta Suomen markkinaraati. Matalariskisissä yrityslainoissa korkotuotto on vain yhden prosentin tasolla. Korkeimman riskin yrityslainoissa Euroopassa korkotuotto on vain 2,5 prosenttia. ”Ei sieltä tuottoja ole saatavissa”, Heikkilä toteaa.

Raha virtaa edelleen osakkeisiin, koska korot ovat alhaalla. Heikkilän mukaan teknologinen kehitys painaa inflaatiota alas. Alhainen inflaatio pitää korot alhaalla.

Samalla yritysten tulokset ovat nousseet, jolloin osakkeiden arvostukset ovat vakaalla pohjalla. Heikkilän mukaan nyt kannattaa kuitenkin seurata sijoitussalkkua tiheämmin kuin aiemmin.

”Isot summat hajautetusti osakemarkkinoille”, on Heikkilän sijoitusneuvo.

Katso Huomenta Suomen Markkinaraadin kommentit markkinatilanteesta, Kiinan velkaongelmasta, listautumisista ja Stockmannin hallituksen jäsenen osakemyynneistä.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info@salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Copyright © 2018 Salkkumedia Oy

Ylös