Talouden trendit

Uudet Nokia-puhelimet rynnivät myydyimpien matkapuhelimien listalle

Nokia-kännykät ovat pitkän tauon jälkeen palaamassa rytinällä Suomen kännykkämarkkinoille.

Nokia 6 matkapuhelin puhelimet puhelinmyynti talous

Kuva: Kārlis Dambrāns

Teleoperaattori DNA julkisti helmikuun myydyimmät puhelimensa. Nokia-kännykät ovat pitkän tauon jälkeen palaamassa rytinällä Suomen kännykkämarkkinoille.

Tosin Nokia ei valmista uusia älypuhelimia itse vaan vain lisenssivalmistuksen kautta. Puhelimet valmistuttaa suomalainen HMD Global Kiinassa. Uusissa Nokia-puhelimissa on Android-käyttöjärjestelmä, mutta tuttu Nokia-logo on puhelimien kuorissa selkeästi esillä. Puhelimia siis myydään ja markkinoidaan Nokia-brändin avulla.

DNA:n myydyimpien puhelimien helmikuun Top 15 -listan sijoitukset jakautuivat neljän valmistajan kesken pitkästä aikaa käytännössä lähestulkoon tasan. Huawei, Apple ja Samsung saivat listalle jokainen neljä mallia, ja Nokia-puhelimiakin listalle mahtui jo kolme.

Honor 8 säilytti ykkössijansa jo tuttuun tapaan. Tämä Huawein suosittu perusälypuhelin nousi DNA:n myydyimpien puhelimien listalle puolitoista vuotta sitten heti myyntiin tultuaan, ja on pysynyt DNA:n myydyimpien puhelimen joukossa keskeytyksettä kuukaudesta toiseen.

Helmikuun Top 15 -listalla olevista Samsungin malleista vastaava kestosuosikki on Galaxy J5, jonka vuosittain päivittyvä versio on pysytellyt myyntisuosikkien kärkijoukoissa nyt jo pitkästi kolmatta vuotta. Samanlaista suosiota kerää myös Samsung Galaxy J3.

”Jo pidempään jatkunut trendi on, että todelliset suosikkipuhelimet pitävät pintansa kärkisijoilla todella kauan. Kuukaudesta toiseen kärjessä olevat puhelimet saavat ansaitsemaansa näkyvyyttä, ja kuluttajien ostopäätöksetkin syntyvät osin suosituimmuuden pohjalta. Valmistajat tekevät tietenkin hartiavoimin töitä, että juuri heidän laitteensa saisi suosikkipuhelimen aseman kuluttajien keskuudessa”, DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko kertoo.

Nokia-puhelinten edustus DNA:n myydyimpien mallien listalla vankistui helmikuussa. Sami Aavikko uskoo Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa julkistettujen uusien Nokia-mallien nostavan kiinnostusta merkkiin entisestään.

”Barcelonassa esitellyt Nokia-uutuudet ovat erittäin kiinnostavia sekä ominaisuuksiltaan että muotoilultaan, ja Nokia-hurmos vain kasvaa. Merkin komea paluu suomalaisten ja kansainvälisen käyttäjäkunnan suosikiksi on hieno menestystarina jo nyt”, Aavikko toteaa.

DNA:n myydyimmät puhelimet helmikuussa 2018 (suluissa edellinen sijoitus)

1. (1.) Honor 8

2. (15.) Honor 6A

3. (11.) Apple iPhone SE

4. (2.) Samsung Galaxy J3 (2017)

5. (5.) Honor 9

6. (3.) Nokia 6

7. (-) Nokia 8

8. (12.) Apple iPhone 7

9. (14.) Samsung Galaxy S8

10. (13.) Samsung Galaxy S7

11. (-) Apple iPhone 6

12. (-) Nokia 3310

13. (6.) Samsung Galaxy J5 (2017)

14. (-) Huawei P10 Lite

15. (7.) Apple iPhone X

2 kommenttia

2 kommenttia

 1. Koojii

  4.3.2018 at 19:32

  Nokiallahan ei ole matkapuhelinosaamista. Se myytiin Microsoftille.

  • Jorma Erkkilä

   4.3.2018 at 20:17

   Nokia saa sen ja HMD Globalin välisen sopimuksen mukaisia tuloja ja maksuja tavaramerkkinsä ja patenttiensa lisensoinnista. Eli kyllä sitä kännykkäosaamista on patenttien muodossa.

   Viime vuoden tammi-syyskuun aika Nokian Technologies-yksikköön tuli lisensointituloja 1 062 miljoonaa euroa. Suurin osa patenteista tulee Nokian kännykkä -ja verkkokehityksestä.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös