Osakeanalyysit

Mihin menee Kesko? Toukokuun myyntiluvut analyytikon mukaan ”erittäin hyvät”

Kesko kauppaketju osakekurssi osakkeet pörssi sijoittaminen

Kauppaketju Kesko julkisti odotettua paremmat myyntiluvut.

Yhtiö julkisti torstaina uusimmat myyntilukunsa. Keskon jatkuvien toimintojen myynti oli toukokuussa 2018 yhteensä vajaat 953 miljoonaa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti 5,6 prosenttia. Raportoitu jatkuvien toimintojen myynti laski 2,8 prosenttia.

Inderesin analyytikko Olli Vilppo pitää vertailukelpoista myynnin kehitystä selvästi kuvaavampana mittarina yhtiön kehitykselle, kuin raportoitua. Vertailukelpoisesta luvusta on oikaistu myydyt liiketoiminnot (Maatalous, Indoor Group, Yamarin-veneliiketoiminta, Yamahan edustus ja Venäjän K-Rauta) sekä suljettujen lähikauppojen liikevaihto, analyytikko toteaa Inderesin aamukatsauksessa.

“Keskon myynti kasvoi vertailukelpoisesti toukokuussa päivittäistavarakaupassa ja rakentamisen ja talotekniikan kaupassa. Päivittäistavarakaupassa kasvu oli erityisen vahvaa lähimarkkinassa”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Kasvu oli vahvaa erityisesti Keskon päivittäistavarakaupassa, jossa myynti oli toukokuussa 473 miljoonaa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti 7,8 prosenttia. Myynti kasvoi kaikissa ketjuissa. Raportoitu myynti toukokuussa kasvoi 4,6 prosenttia.

Vähittäiskaupan kasvua oli Vilpon mukaan laajalla rintamalla ja aiemmista kuukausista poiketen myös lähimarkkinan kasvu oli yhtiön mukaan erityisen vahvaa.

“Viimeisten lähikauppojen siirto kauppiaille on käynnissä ja kauppiaiden ottaessa osan kaupan liikevaihdosta itselleen Keskon osuus kaupan myynnistä laskee. Tätä taustaa vastaan P&T:n kasvulukemia voidaan pitää toukokuussa erityisen vahvoina ja arvioimme viime vuotta selvästi parempien kelien tukeneen lähimarkkinaa”, analyytikko ennustaa.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli toukokuussa 393 miljoonaa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa 4,9 prosenttia. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti ilman erikoiskauppaa kasvoi vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa 4,1 prosenttia, Suomessa myynti kasvoi 10,3 prosenttia ja laski ulkomailla 1,1 %. Erikoiskaupassa vapaa-ajankaupan myynti kasvoi 3,0 prosenttia ja konekaupan myynti kasvoi vertailukelpoisesti peräti 24,4 prosenttia. Raportoitu rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti laski 10,7 prosenttia, mihin vaikutti vuonna 2017 toisella vuosineljänneksellä myydyt K-maatalous-liiketoiminta ja huonekalukauppa.

Vilpon mukaan alkuvuoden osalta rakentamisen ja talotekniikan vertailukelpoinen kasvu (1,8 %) on edelleen kohtuullisen vaisua, mutta hyvä toukokuu nosti luottamustamme R&T:n tuloskasvuodotuksiamme kohtaan.

Autokaupan myynti oli toukokuussa 87 miljoonaa euroa ja se oli edellisen vuoden tasolla.

Vilpon mukaan toukokuun myyntiluvut olivat kokonaisuutena erittäin hyvät erityisesti Suomessa ja Inderesin odotuksia lievästi paremmat.

“Yhden kuukauden myyntiluvuista ei voida vetää kuitenkaan kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, sillä pelkillä sääolosuhteilla voi olla suuri vaikutus myyntilukuihin. Emme ole tehneet muutoksia ennusteisiimme ja ennustamme yhtiölle 10 %:n liikevoiton kasvua kuluvalle vuodelle ja 8 %:n liikevoiton kasvua vuodelle2019. Yhtiön arvostus on hyvistä tuloskasvunäkymistä huolimatta mielestämme korkea.”

Inderesin suositus Keskon osakkeelle on edelleen vähennä ja tavoitehinta osakkeelle on 44 euroa. Tavoitehinta on selkeästi alle nykyisen kurssinoteerauksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös