Sijoitusuutiset

Amerikkalaisilla yli 40 prosenttia maailman yksityisestä varallisuudesta

Yksityinen varallisuus nousi viime vuonna maailmassa ensi kertaa yli 200 000 miljardiin Yhdysvaltain dollariin.

The Boston Consulting Groupin (BCG) vuosittaisen yksityistä varallisuutta ja varainhoitoa selvittävän Global Wealth 2018 -raportin mukaan maailman kotitalouksilla oli varallisuutta 201,9 biljoonaa dollaria, eli noin 171,4 biljoonaa euroa.

Yksityinen varallisuus kasvoi maailmanlaajuisesti 7 prosenttia vuodesta 2016, kun valuuttakurssien muutoksia varallisuuteen ei oteta huomioon. Suomessa kotitalouksilla oli varallisuutta noin 340 miljardia euroa, jossa kasvua vuoteen 2016 oli neljä prosenttia.

”Suurin syy yksityisen varallisuuden kasvuun oli yleinen noususuhdanne. Suomen kasvutahti oli hieman kovempi kuin Länsi-Euroopassa keskimäärin”, sanoo johtaja Roope Talasmaa BCG:stä.

Suomalaiset, joilla on varallisuutta alle 250 000 Yhdysvaltain dollaria (noin 213 000 euroa), pitävät hallussaan miltei puolta (48 %) koko maan varallisuudesta. Alle 100 000 dollarin (noin 85 000 euroa) varallisuusryhmällä on Suomessa hallussaan selvästi suurempi osa (28 %) maan yksityisestä varallisuudesta kuin läntisessä Euroopassa keskimäärin (17 %).

Maailmanlaajuisesti miljonäärien hallussa on noin puolet maapallon yksityisestä varallisuudesta. Suomessa yli miljoonan dollarin (noin 850 000 euroa) varallisuuden omaavat pitävät hallussaan yhteensä 38 prosenttia maan yksityisestä varallisuudesta.

Pohjois-Amerikassa asuvilla on hallussaan yli 40 prosenttia maailman yksityisestä varallisuudesta, Länsi-Euroopassa asuvilla vajaa viidennes (22 %), ja Aasiassa (pois lukien Japani) asuvilla hieman alle viidennes (18 %). Eniten yksityinen varallisuus kasvoi Aasiassa, jossa kiinalaiset pitävät ykköspaikkaa 57 prosentin osuudellaan Aasian varallisuudesta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös